Kongen fortsetter som Kreftforeningens beskytter - Kreftforeningen
Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

Kongen fortsetter som Kreftforeningens beskytter

Kreftforeningen har mottatt den gledelige nyheten om at H.M. Kongen fortsatt vil være beskytter for Kreftforeningen til og med utgangen av 2020.

- Vi er stolte og takknemlige over at H.M. Kongen fortsatt vil være vår beskytter. Dette er en ære, og slett ingen selvfølge – det er mange organisasjoner som ønsker et slikt beskytterskap, sier generalsekretær Anne Lise Ryel.

- Dette er av stor betydning for oss og er med på å styrke vårt omdømme. Kongens engasjement betyr svært mye for kreftsaken. — Vi setter spesielt stor pris på at H.M. Kongen prioriterer å dele ut Kong Olav Vs kreftforskningspris, som er blitt delt ut siden 1992, sier Anne Lise Ryel.

Kongefamilien har vært ambassadører for Kreftforeningen siden 1948, da kong Haakon VII ble foreningens høye beskytter. H.M. Kong Harald V har vært Kreftforeningens beskytter siden 2005.

For at beskytterskap skal kunne innvilges, bør organisasjonen være godt etablert, ha ordnet økonomi og ikke være kontroversiell. Normalt blir det innvilget beskytterskap for en periode på fem år. 

Anne Lise Ryel, H.M. Kong Harald V, vinner av Kreftforskningsprisen 2015, Rolf Bjerkvig og nestleder i styret, Carl Otto Løvenskiold.