Framtidens kreftbehandling


Kjetil Nerland ble reddet av en utvidet gentest. Kreftforeningen vil at alle pasienter med spredning skal få samme mulighet. Dette og mye mer tar vi opp i vårt magasin, Felles krefter, våren 2021.

Flere saker fra Felles krefter

GJENSIDIGHETEN
Det er vi, pasientene
som burde hatt visittid, minst
én dag i uken, helst to
alt ettersom hvordan formen er
Så kunne vi gå på besøk
til de pårørende, ikke bare
for å trøste dem
men for ikke å glemme
hvordan det er å være
i alminnelighetens tjeneste
før vi blir hentet tilbake
til unntakets ensomme kollektiv

Illustrasjon: Christian Bloom

Foto: Magnus Stivi

DIKTET OVER ER SKREVET AV
Lars Saabye Christensen (67), en av Norges mest leste, allsidige og prisbelønte forfattere. I år er han aktuell med romanen «En tilfeldig nordmann».

«Diktet er skrevet i løpet av de siste årene, ikke at jeg har brukt så lang tid på det, men det er i dette tidsrommet det hører hjemme, ganske enkelt fordi diktets stoff berører mine egne erfaringer. Jeg ble opptatt av det både sterke og sårbare forholdet mellom pasienter og pårørende. Jeg hadde, dessverre, anledning til å stå på begge disse sidene, og det slo meg, slik det sikkert har slått mange, at selv om belastningen på den pårørende er av en annen karakter, er den like fullt nærmest altoppslukende. Det er det gamle spørsmålet: Hvem trøster de som trøster oss? Og eksemplene er mange på at pasienten trøster den pårørende. Det er ganske vakkert. Diktet er en del av en samling som ennå ikke er utgitt.»

Kreftforeningens magasin

Artiklene er hentet fra vårt magasin, Felles krefter. Utgaven som kom ut i mai 2021 handler om framtidens kreftbehandling. Medlemmer i Kreftforeningen får magasinet i postkassen to ganger i året.

Støtt vårt arbeid

Jo flere vi er, jo mer kan vi få til. Takket være våre medlemmer og givere kan vi stadig vinne nye seire i arbeidet for alle som rammes av kreft. Sammen skaper vi håp og resultater.

Var dette nyttig?