Om Kreftforeningens stjerneaksjon

Hvert år inviterer Kreftforeningen mennesker over hele landet til å gi håp til jul ved å kjøpe en stjerne. Når du kjøper en stjerne, henger vi opp stjerner på det sykehuset eller sykehjemmet du velger.

Julestjerne med teksten: "Det er mange som tenker på deg. God jul"

Julestjernen er et symbol på håp. Den henger i fellesområder hvor pasienter, pårørende, ansatte og besøkende kan se dem fra slutten av november og få glede av dem i julemåneden.

Flere må tilbringe julen på sykehus. Vi ønsker å vise at det er mange som tenker på dem. På selve stjernen står derfor denne hilsenen:

Det er mange som tenker på deg. God jul.

KREFTFORENINGEN

Pengene fra stjernesalget går til kreftforskning, slik at flere kan komme hjem til jul, nyttår og alle andre dager i året.

I 2020 ble det gitt nesten 14 000 stjerner til norske sykehus og sykehjem, og det ble samlet inn nesten 30 millioner kroner til forskning.

Siden Stjerneaksjonen startet opp for ni år siden, har nordmenn som kjøper stjerne til jul, bidratt med over 200 millioner kroner til Kreftforeningens arbeid for kreftrammede.

123 sykehus og sykehjem har meldt seg på Stjerneaksjonen 2021. 

Støtt Stjerneaksjonen

Stjerneaksjonen har som mål at flere skal få komme hjem til jul. Men «hjem til jul» er også en annen måte å si at flere skal overleve, at flere skal leve gode liv. For å få til det trenger vi din hjelp.

Var dette nyttig?