Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

Til siste kamp er over

Camilla (43) har tre barn på 9, 10 og 16 år. I fjor konfirmerte den eldste seg. Hennes høyeste ønske er å se de to andre gjøre det samme, før brystkreften stopper henne.

Camilla med barna
Det Camilla ønsker seg mest er å følge opp barna og å få med seg så mange fotballkamper som mulig.

Camilla har rukket mye. Hun har en utdannelse innenfor reiseliv, har jobbet i restaurantbransjen og alenemamma for tre barn. Alt endret seg den dagen hun oppdaget en kul i brystet.

– Jeg var inne til mammografi før jul i 2014 og fikk beskjeden da. Jeg måtte forberede meg på at dette var kreft.

I januar får hun diagnosen brystkreft.

– De opererte ganske fort og så med en gang at kreften hadde spredd seg.

Der og da tenker Camilla at dette kan hun ikke gjøre noe med. Sykdommen er der, og overfor den er hun maktesløs. Samtidig bestemmer hun seg for å gjøre alt hun kan for å holde humøret oppe.

– For min egen og barnas skyld. Det er ingen som et tjent med at jeg går inn i dyp sorg.

Det er barna som står i sentrum for Camilla. De tre aktive ungene på betyr alt. Selv om hun gjerne vil være der for dem hele tiden, sier kroppen dessverre noen ganger stopp.

– Jeg klarer selvfølgelig ikke alt. Jeg klarer ikke alltid å være til stede på kamp. Av og til må jeg bare sove. Det er klart at barna merker det på den måten.

Det er imidlertid ingen tvil om at Camilla gjør det hun kan. Hun har alltid dratt på sommerferie med barna alene. Det skjedde også denne sommeren, til tross for sykdommen. Det er tiden med barna som får henne til å slappe av, glemme sykdommen og føle at hun lever – ikke bare på lånt tid.

– Jeg prøver å få med meg det som skjer. Så lenge jeg er frisk nok stiller jeg opp på alt som er. Og er det en venninnekveld så er det helt flott!

Camilla tar vare på livet tiden hun har igjen, men innrømmer at det koster mye. Hverdagen er vanskelig når man snart må forlate barna sine.

– Den eldste datteren min ble nettopp konfirmert, og jeg har kjempelyst til å se de andre konfirmere seg, men jeg vet jo ikke om jeg får oppleve det. Det er det tøffeste.

Kreft bryr seg ikke om at Camilla vil se barna konfirmere seg. Men det kan du! Støtt Krafttak mot kreft, og bidra til at mennesker som Camilla kan få oppleve det de drømmer om.

Støtt Krafttak mot kreft

Vennlig hilsen

Gi din gave (kort eller Vipps)

Sikker betaling med Nets

Flere personlige historier