Det er lett å gå seg vill i påstander som spres om kreft og kosthold. Vi ønsker å bidra til at helsepersonell kan veilede kreftpasienter i å ta informerte valg.

Hva som er et sunt kosthold avhenger av situasjonen en kreftpasient er i. Kostrådene til pasienter kan variere avhengig av om det er før, under eller etter behandling. 

Kosttilskudd og dietter kan ha en negativ virkning på helse og behandling. Kreftpasienter bør derfor oppfordres til å diskutere bruk av kosttilskudd med legen.

 

Verktøy for helsepersonell    

 

Mat mot kreft

Foredrag av professor Rune Blomhoff ved Universitetet i Oslo, fra et fagseminar for helsepersonell i regi av Kreftforeningen, NAFKAM og Vardesenteret ved Radiumhospitalet, 21. november 2019. 

    

Alternativ behandling mot kreft

Foredrag av Ola Lillenes fra NAFKAM, fra et fagseminar for helsepersonell i regi av Kreftforeningen, NAFKAM og Vardesenteret ved Radiumhospitalet, 21. november 2019. 

     

Se også: Verktøykasse for helsepersonell om alternativ behandling

 

Kost og kreft: Hvordan gi gode råd?

Foredrag av klinisk ernæringsfysiolog Joanna Andersson ved Vardesentrene på Radiumhospitalet i Oslo, fra et fagseminar for helsepersonell i regi av Kreftforeningen, NAFKAM og Vardesenteret ved Radiumhospitalet, 21. november 2019. 

Stiftelsen Dam Logo

 

Filmene over er utarbeidet med støtte fra Stiftelsen Dam.

 

 

Verktøy for å informere kreftpasienter og pårørende

Pasienter og pårørende kan finne informasjon om kosthold ved kreft på våre nettsider. På kreftforeningen.no/mat ligger følgende artikler og filmer med gode råd: