Første møte med Kreftforeningen var da jeg gikk som bøssebærer for Krafttak mot kreft før russetiden for fire år siden. Venninnen min var bøssekoordinator for russekullet på skolen vår det året. To uker etter Krafttak mot kreft fikk hun selv vite at hun var syk. Det var en surrealistisk opplevelse! Bare en uke etter at hun gjennomgikk operasjon var det full russetid. Hun ble “friskmeldt” to ganger, men fikk tilbakefall og tapte kampen mot kreft året etter.

Neste gang jeg gikk med bøsse for Kreftforeningen var kun tre dager etter at hun gikk bort. Det opplevdes som ren terapi. Denne historien er på mange måter blitt min motivasjon, og nå ønsker jeg selv å komme sterkere tilbake. Engasjementet har blusset opp og jeg ønsker å gjøre en forskjell! Opplevelsen av å være frivillig sist hos Kreftforeningen er blitt stående og jeg har gledet meg lenge til å få muligheten til å engasjere meg igjen! 

Første opplevelse med Vinterlyd

I år var min første opplevelse med Vinterlyd! Jeg satt ved innsamlingssekretariatet til Kreftforeningen i Midt-Norge og skulle få ut 107 bøssebærere! Det var intenst, men jeg satt igjen med et stort smil etter å ha sendt ut småunger som var stolte med egen bøsse hånd i hånd med foreldrene, masse russ, foreningsfolk og bøssebærer helt opp til den eldre skare! Ingen tvil om at kreftsaken engasjerer hele Norge!

Hvilken erfaring har du fra tidligere som frivillig?

Jeg har i lengre tid engasjert meg i frivillighetsarbeid innen politikk, og sitter for tiden som leder for AUF Studentlag Trondheim. Arbeid i Kreftforeningen har mange likhetspunkter med dette. Det er spennende å samle folk om et felles mål og se at samhold gjør sterk. Den beste opplevelsen i Kreftforeningen er kanskje å se hvordan sykdom og krevende situasjoner kan generere noe positivt og bringe folk sammen. 

Noen tanker om hvordan Kreftforeningen kan rekruttere flere frivillige studenter?

Ettersom lommeboken er rimelig tynn har jeg sett det som en større verdi og isteden kunne gi av min tid. Jeg tror det er mange studenter som tenker det samme, men som søker etter et sted å utfolde seg.

Noe av det viktigste for Kreftforeningen er å være synlige. Altså å skape et synlig tilbud for studenter hvor de kan få utløp for sitt engasjement! Kanskje en mulighet å opprette et eget ”lokallag” for studenter under Kreftforeningen, som fungerer som en aksjonsgruppe, støttegruppe og samlingspunkt.

Dessuten tror jeg både studenter og unge kommer til å bli overrasket over at som frivillig i Kreftforeningen vil du få så utrolig mye mer tilbake, for den lille innsatsen du gir!

Hva er dine fremtidsplaner?

Altså, jeg er frelst av denne organisasjonen, så…Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise: Watch out! 

Bli frivillig du også >

Var denne siden nyttig?