“Byggebransjen er overrepresentert i kreftstatistikken. Hvis Holmenkollstafetten kan føre til at flere kommer seg opp av sofaen og klarer å løpe en etappe, er det det et godt steg på veien for å få folk til å trene litt mer”, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i Backe AS. Kreftforeningen håper å få flest mulig med på Holmenkollstafetten. Dette er et lavterskelarrangement hvor alle kan delta. Vårt mål er at de som blir med på stafetten tenker litt ekstra over sin egen helse og kanskje gjør noe små endringer i livsstilen. 

Kreftforeningen oppfordrer også andre bedrifter utover byggebransjen til å løpe Holmenkollstafetten for kreftsaken. Om bedriften vil løpe i klassene «Byggebransjen for Kreftforeningen», eller i andre klasser, er opp til hver enkelt. Send en epost til bedrift@kreftforeningen.no for ytterligere informasjon og påmelding. Selv om en bransje løper sammen, er det selvsagt likevel om å gjøre å være best – vinnerlaget i puljene «Byggebransjen for Kreftforeningen» får en pokal som klart synliggjør byggebransjens sprekeste bedrift!
Dersom dere har lyst til å støtte saken utover det å løpe, oppfordrer vi til å starte en digital innsamling.

De ulike etappene i Holmenkollstafetten

Holmenkollstafetten består av 15 etapper med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Tjalve har laget en etappeguide på YouTube som tipser deg om hvordan du bør disponere dine krefter. 

Holmenkollstafetten startstreken
Startstreken

Slik gjør du

 • Påmelding skjer på Holmenkollstafettens nettsider.
 • Velg klasse “A1/A2-B Byggebransjen for Kreftforeningen”. Klassevalget ligger som oftest nederst i nedtrekkslisten. Her kan bedriften også velge en annen klasse dersom det passer bedre.
 • Velger bedriften å løpe i en annen klasse enn «Byggebransjen for Kreftforeningen» må det sendes påmelding til bedrift@kreftforeningen.no
 • Påmeldte lag mottar en epost fra Kreftforeningen med informasjon, og en gavegiro på kr. 3.000 pr påmeldt lag.*
 • Ved utdelingen av startnumre vil det vedlagt ligge flotte armbind som brukes under løpet som symbol på støtten til Kreftforeningen. Armbindene har praktisk glidelåslomme for oppbevaring av kort og nøkkel.
 • Lagleder har ansvar for å dele ut armbind til alle løperne.
 • Laget er nå klare for å løpe Holmenkollstafetten for Kreftforeningen!
Armbind Holmenkollstafetten
Alle lag løper med armbind for Kreftforeningen.

 

Kosthold for deg som vil komme i form

De samme kostholdsrådene gjelder for mosjonister og dem som ønsker å komme i bedre form som for forebygging av kreft og andre livsstilssykdommer. Her er noen kostholdsråd du kan følge.

Kom i gang med treningen nå!

Det er ikke så mye som skal til for at en person som ikke trener aktivt klarer å gjennomføre en etappe i Holmenkollstafetten – med brukbar tid. Dørstokkmila er definitivt lengst og tyngst, men så snart den er unnagjort er man i gang. 

Noen tips for å komme i gang:

 • Sett av en time i din kalender 2 -3 ganger i uken.
 • Start rolig. Gå en tur – men fort nok til at du kjenner pulsen øke. Legg inn noen motbakker etterhvert som formen stiger. 
 • Øk intensiteten gradvis. Etter et par uker kan du veksle mellom å løpe litt og gå litt. 
 • Start en treningsgruppe på arbeidsplassen!

Vips! Etter en måned klarer man å løpe de fleste etappene i Holmenkollstafetten – og man har gjort en kjempeinnsats for egen helse! 

Intervalltrening

For mosjonister som har en god grunnform og trener jevnlig kan det være lurt å legge inn en intervalløkt i uken. Intervalltrening er en treningsform med vekslende perioder med innsats og pauser. Innsatsen kan veksle mellom høy og lav intensitet. Pausene har lavere intensitet og kan variere avhengig av treningstilstand og formål med treningen. For noen kan pausene være lett jogging, mens for andre kan de bestå av rolig gange.

Arbeidsperiodene kan variere fra 10 sekunder og opp til flere minutter. Lengden på pausene vil også variere. Relativt utrente personer bør passe på at hvilen er lengre enn arbeidsperioden. Er du i god form bør pausen være ca. halvparten av arbeidsperiodene. 

Fysisk aktivitet og kreft

Her kan du lese mer om hvorfor fysisk aktivitet kan minske risikoen for kreft.

*Støtten til Kreftforeningen på 3.000 kroner pr lag kommer i tillegg til startkontigent.

·         Sammen med startnummerene får dere flotte svettebånd som brukes under løpet som symbol på at dere støtter Kreftforeningen. Svettebåndene har praktisk glidelåslomme for oppbevaring av kort og nøkkel. 

Var denne siden nyttig?