Frokostmøte: «Litt innenfor er bedre enn helt utenfor»

1 av 3 nordmenn får kreft i løpet av livet, og flere får annen langvarig sykdom. Hva gjør du når en ansatt hos deg rammes?

en mann med skallet hode iført en oransje jakke.
Foto: Asmund Hanslien

NHO Innlandet og Kreftforeningen inviterer til gratis frokostmøte om inkluderende arbeidsliv for ledere og HR- ansvarlige i offentlige og private virksomheter.

Hva gjør du når en ansatt får kreft eller annen langvarig sykdom? Hvordan kan du legge til rette for at denne personen kan komme tilbake i jobb? Og hvorfor skal du våge å gi sjansen og ansette personer som har hull i CV-en på grunn av sykdom? Hvordan kan du som leder legge til rette for de som er pårørende?

Tid: 15. juni, kl. 07.30-10.00

Sted: Scandic Victoria Lillehammer

Påmeldingen innen 8. juni.

Hva får du vite mer om?

Hotelldirektør Erik Fostervoll vil dele verdien av mangfold og inkludering på arbeidsplassen.  Knut Arne Gravingen, kreftoverlever, vil fortelle om hvordan han opplevde å komme tilbake til jobben etter kreftbehandlingen. Operasjef Kari Elisabet Bekken vil snakke om sine erfaringer med tilrettelegging både fra leder- og pasientperspektiv. Hva kan du lære fra dem? 

Livet etter kreftbehandlingen var mer sjokkerende enn diagnosen. Nå er mitt største ønske at jeg kan komme tilbake til normalen og igjen være en aktiv samfunnsborger

-Knut Arne Gravingen, kreftoverlever

Du får også møte avdelingsdirektør Anja Søberg som vil snakke om NAV sin rolle, og jurist i NHO, Frode Berntsen, vil snakke om hvilket ansvar du som arbeidsgiver har når sykdom rammer en ansatt.  

 Å være pårørende vil påvirke arbeidshverdagen selv om man selv ikke er syk. Hva trenger de pårørende og hva er viktig for dem for at de skal klare kombinere jobb og pårørenderollen? Beret Aasheim vil gi deggode råd, basert på innsikt fra pårørende. 

Kreftforeningens verktøykasse om hvordan inkludere mennesker med alvorlig sykdom for ledere og HR, blir presentert av fagansvarlig arbeidsliv, Elin Stoermann-Næss.  

Rekordmange bedrifter melder i dag om at de sliter med å få tak i nok folk og riktig kompetanse. Samtidig står 1 av 5 i arbeidsfør alder utenfor arbeidslivet. Kanskje finnes din neste nøkkelmedarbeider blant disse?  

PROGRAM

08.00- 10.00: Åpning ved hotelldirektør Erik Fostervoll, mottager av Mangfoldsprisen 2022

08.20-08.40: Hvilken rolle spiller NAV? v/avdelingsdirektør Anja Søberg, NAV Arbeidslivssenter Innlandet

08.40-09.00: Hva er arbeidsgivers ansvar ved langvarig sykdom? v/jurist og spesialrådgiver Frode Berntsen, NHO Innlandet

09.00-09.20: Sofadialog ledet av distriktsleder Berit Jevnaker

Erfaringer med tilrettelegging i et leder-og pasientperspektiv v/operasjef i Ringsakeroperaen, Kari Elisabet Bekken

Mine erfaringer med å komme tilbake til jobb etter kreftbehandling v/ kreftoverlever Knut Arne Gravingen

Pårørenderollen er også krevende v/ Beret Aasheim

09.20-09.50: Litt innenfor er bedre enn helt utenfor v/fagansvarlig arbeidsliv Elin Stoermann-Næss, Kreftforeningen

09.50-10.00: Hva nå? v/distriktsleder Berit Jevnaker, Kreftforeningen

Velkommen!