Tegnekonkurranse for barn

I samarbeid med Øisteins blyant og Barnekreftforeningen inviterer vi til tre tegnekonkurranser frem mot sommeren. Vinneren av andre konkurranse er kåret. Siste konkurranse kommer rundt midten av mai.

Alle barn i alderen 5–9 år som er mye på sykehus selv, eller som har søsken, foresatte eller andre familiemedlemmer som er mye på sykehus, er hjertelig velkomne til å delta i konkurransene.

Til hver konkurranse er det et tema med en egen tegneutfordring. Det er ikke nødvendigvis den fineste tegningen som vinner, men en tegning som evner å formidle temaet. Alle som deltar i konkurransen får i etterkant et aktivitetshefte som hilsen i posten.

Konkurranse 1 og 2 er over, og vinnerene er kåret. Tredje og siste konkurranse har temaet sol og glede, og tegneutfordring med inspirasjonsfilm publiseres senest i midten av mai. Fristen for denne konkurransen er 28. mai. Følg med!

I mellomtiden kan dere la dere inspirere av videoene Øistein laget til de to første konkurransene:

Slik foregår konkurransene

Det er foresatte som melder på barnet ved å fylle ut skjemaet nedenfor og laste opp bilde av tegningen som barnet ønsker at skal være bidraget i konkurransen – ett bidrag per barn.

Skjema for konkurranse 3 kommer rund midten av juni.

Kreftforeningen plukker ut tre bidrag fra hver konkurranse, og en jury avgjør hvem av de tre som går av med seieren. Juryen består av et barn, to pårørende, Øistein, en representant fra Barnekreftforeningen og en ansatt i Kreftforeningen.

Regler

  • Barnet skal selv ha tegnet og fargelagt tegningen.
  • Barnet er mellom 5 og 9 år.
  • Barnet er mye på sykehus selv, eller har søsken, foresatte eller andre familiemedlemmer som er mye på sykehus.
  • Barnet kan delta i alle tre konkurransene, men bare med ett bidrag i hver konkurranse.
  • Barnet må ha tegnet et tegning som er relatert til temaet og tegneutfordringen i den aktuelle konkurransen.
  • Vinneren av hver konkurranse får en hilsen fra Øistein i posten, og vil også bli spurt om det er greit at Kreftforeningen kan bruke vinnertegningen i sine kanaler.

Alle personopplysninger vil bli slettet ved prosjektets slutt i juni 2021.

Konkurranse 1 – avsluttet

Vi takker for flotte tegninger i konkurranse 1, som handlet om måltidsglede. Juryen fikk en veldig tøff jobb når de måtte velge mellom mange gode bidrag. Og vinneren er…

Emily, 7 år fra Kristiansand, som laget denne flotte tegningen:

Juryens kommentar: «Gratulerer til vinneren av konkurransen, som formidler en koselig atmosfære ute i naturen med mormor og god mat. Hyggelig at Billie Eilish stikker innom.»

Konkurranse 2 – avsluttet

Konkurranse nummer 2 handlet om bevegelsesglede, og for noen herlige tegninger vi fikk inn. Takk til alle dere som deltar. Og vinneren er…

Filip, 6 år fra Sarpsborg, som laget denne kule tegningen:

Juryens kommentar: Tegningen viser bevegelsesglede via masse kreativitet og ved å bruke flotte farger.

Stiftelsen Dam Logo

Tegnekonkurransene arrangeres av Kreftforeningen, Barnekreftforeningen og Øisteins blyant, med støtte fra Stiftelsen Dam.