Nytt Vardesenter i Bergen

Kapasiteten ved dagens Vardesenter er sprengt, og vi når ikke ut med tilbudene våre. Derfor har Kreftforeningen sammen med Helse Bergen funnet et bygg som vi ønsker å oppgradere og tilpasse til fremtidens behov.

Vi trenger din hjelp

Med nye, større lokaler får vi mulighet til å utvikle og utvide våre tilbud for alle som er rammet av kreft på Vestlandet.

Bli med og støtt prosjektet!

Samarbeidet om Vardesentrene er unikt – Kreftforeningen som en frivillig organisasjon og sykehusene som en offentlig aktør jobber sammen for kreftpasienter og pårørende.

Vardesenteret er møtested og en arena for kreftpasienter, pårørende og etterlatte hvor man kan møte fagpersoner, likepersoner og frivillig vertskap.

Mangelen på areal og tilgjengelige ressurser gjør at vi ikke når alle de kreftrammede som kan ha nytte av tilbudene som gis ved Vardesenteret, og det begrenser muligheten for å utvikle nye, relevante tilbud som kan bidra til bedre mestring og livskvalitet for kreftpasienter fra hele Vestlandet.

Flere og bedre tilbud

Med nye, større lokaler får vi mulighet til å utvikle og utvide våre ulike kurs, aktiviteter og tilbud innen psykososial støtte og mestring, kosthold, rettigheter/ juss og fysisk aktivitet. Slik kan vi bedre støtte barn, unge, voksne og eldre som møter kreft som pasient, pårørende eller etterlatt.

Et trygt sted

Marte S. Johansen (33) fikk brystkreft da hun var svært ung. Hun beskriver Vardesenteret som stedet hun fant trygghet.

– Mange tunge tanker hoper seg opp, og jeg innser behovet for å lette på trykket. Tømme hodet, høre at jeg verken er gal eller unormal. Få gode råd om det å takle den tøffe hverdagen med en kreftdiagnose. Jeg finner enormt god støtte og nødvendig livshjelp hos de flinke menneskene på Vardesenteret.

Klart i august 2021

Planlegging av nytt Vardesenter har pågått helt siden dagens Vardesenter startet opp i midlertidige lokaler i Parkbygget på Haukeland i 2014.

I disse dager ligger byggesaken til behandling i Bergen kommune, og målet er at byggearbeidet for det nye Vardesenteret skal starte opp i november 2020, og at Vardesenteret på Haukeland skal være klar til å ta i mot kreftpasienter og pårørende i nye lokaler i Ibsensgate 118 i august 2021.

Ønsker du å støtte dette arbeidet?

Huset i Ibsensgate 118 er kjøpt, men trenger omfattende tilpasninger og renovering – både innvendig og utvendig. Derfor trenger vi å samle inn midler for å bygge et nytt flott kreftmestringssenter i Bergen.

Privat gave

Jeg ønsker å støtte byggingen av et nytt Vardesenter.

Støtt nytt Vardesenter i Bergen

kr.
Personlig informasjon

Total sum: 150 kr.

Bedriftsgave

Min bedrift ønsker å støtte byggingen av et nytt Vardesenter.

Støtt nytt Vardesenter i Bergen – Bedrift

kr.
Personlig informasjon

Total sum: 150 kr.

Andre måter å støtte på

  1. Åpne Vipps-appen
  2. Klikk på Send
  3. Søk etter 575164
  4. Velg Vardesenteret Bergen
  5. Klikk Send

Starte egen innsamling

Hjelp oss å samle inn midler for å bygge et nytt senter i Bergen.

Bli frivillig på Vardesenteret

Bidra til å skape en pause i hverdagen for personer som er rammet av kreft.

Var dette nyttig?