Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

KOMP for eldre - hold kontakten med familien

Mange eldre opplever ensomhet og isolasjon. Med KOMP blir det lettere å ha sosial kontakt med familie og venner - selv om man ikke kommer seg ut eller mangler tekniske ferdigheter.

Kreftforeningen har 80 KOMP-er vi ønsker å låne ut til eldre personer som har eller har hatt kreft, og som kan ha nytte av den til å opprettholde kontakt med sine nærmeste.

Hva er KOMP?

KOMP ("komputer, kompassion, kompanion") lar familie eller venner dele film, bilder og meldinger like enkelt som på sosiale medier. Man kan også enkelt starte en videosamtale.

KOMP er en dataskjerm med innebygd teknologi som gjør det mulig å ha sosial kontakt med familie, venner og andre – selv om man ikke kommer seg ut. Den er skreddersydd for seniorer med begrensede digitale ferdigheter og redusert syn, hørsel eller motorikk.

KOMP ser ut som et stort nettbrett, men er vesentlig enklere i bruk. Man trenger kun å slå den av og på - familie eller venner tar seg av resten fra en app.

Les mer om KOMP her.

KOMP gjør det enkelt for eldre som kan ha vanskeligheter med å komme seg ut av huset å holde kontakten med familien i hverdagen. Den kan også brukes til å sjekke været.

Hvem kan låne KOMP av Kreftforeningen?

  • Lånes ut til eldre som har eller har hatt kreft
  • KOMP er utviklet for dem som ikke kan benytte smarttelefon eller tablet/Ipad eller tilsvarende, men trenger et produkt spesielt tilpasset eldre med liten teknologiforståelse/erfaring
  • For å ha glede av KOMP, er det en forutsetning at det er pårørende (familie, venner) som vil benytte tilhørende app til å dele bilder og ta kontakt på video
  • KOMP krever trådløst internett for å virke (databruk må dekkes av den som låner produktet)
  • Ved å låne KOMP av Kreftforeningen samtykker man til å gi oss tilbakemelding og dele sine erfaringer med bruken av KOMP gjennom en spørreundersøkelse inntil to ganger per år (pårørende og bruker fyller ut sammen).

Hvordan går man frem for å låne?

  • De som ønsker å låne fyller ut og underskriver en brukeravtale som sendes per post til Kreftforeningen. Trykk her for å laste ned låneavtalen eller ta kontakt for å få avtalen tilsendt per post. 
  • Send ferdig utfylt låneavtale til følgende postadresse, merket KOMP: Kreftforeningen, Postboks 4 Sentrum, 0101 Oslo
  • Alle som sender inn blir kontaktet innen én uke fra vi mottar skjemaet. KOMP blir deretter sendt per post så lenge vi har dem tilgjengelig.
  • Du vil kunne låne produktet så lenge det er behov og så lenge KOMPen er i bruk.

Spørsmål?

Ta kontakt med Jannicke Rabben, spesialrådgiver i Kreftforeningen, på tlf 959 41 565 eller e-post jannicke.rabben@kreftforeningen.no.