Vi låner ut 80 KOMP til mennesker er rammet av kreft, og som har behov for KOMP som hjelpemiddel for å opprettholde kontakten med sitt nettverk.

NB: Alle våre KOMP er for tiden lånt ut. Det har vært stor interesse for KOMP i forbindelse med koronaviruset. Vi minner om at kreftpasienter og pårørende som har økonomiske vanskeligheter på grunn av sykdom og behandling kan søke om økonomisk støtte fra Kreftforeningen, blant annet støtte til kjøp av KOMP. 

Hva er KOMP?

KOMP ser ut som et stort nettbrett, men er vesentlig enklere i bruk. Man trenger kun å slå den av og på – familie og venner tar seg av resten fra en app. Fra appen kan pårørende dele film, bilder og meldinger, eller starte en videosamtale, like enkelt som på sosiale medier.

KOMP er skreddersydd for eldre med begrensede digitale ferdigheter, redusert syn, hørsel eller motorikk. Andre som av en eller annen grunn ikke kan bruke smarttelefon eller nettbrett, kan også ha nytte av en KOMP.

Hvem kan låne KOMP av oss?

Vi låner ut KOMP til mennesker som har eller har hatt kreft, eller som har blitt sittende igjen alene som pårørende. De fleste som låner KOMP er eldre, men andre som ikke kan bruke smarttelefon eller nettbrett er også aktuelle.

For å ha glede av KOMP, er det en forutsetning at det er pårørende som vil benytte tilhørende app til å dele bilder og ta kontakt.

KOMP krever trådløst internett, og databruk må dekkes av den som låner produktet.

Hvordan går du frem for å låne?

  1. Fyll ut og signer brukeravtalen for KOMP (pdf)
    Kontakt oss om du vil at vi skal sende avtalen til deg i posten.  
  2. Send ferdig utfylt låneavtale til:
    Kreftforeningen, Postboks 4 Sentrum, 0101 Oslo
    Merk konvolutten med «KOMP»

Lurer du på noe?

Kontakt Sigrid Elisabeth Trandum på 974 01 068 eller e-post.

Vi oppfordrer til å ikke sende sensitive personopplysninger (for eksempel sykdomsinformasjon) til denne e-postadressen. Det gjelder både opplysninger om deg selv og andre. Ta gjerne kontakt med vår rådgivningstjeneste om du ønsker råd og veiledning fra fagfolk.