Hvordan ivareta barn og unge som pårørende? - Kreftforeningen
Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

Hvordan ivareta barn og unge som pårørende?

Torsdag 4. mai inviterer Kreftforeningen til åpent temamøte om barn som pårørende på Lillehammer.

Pris: Gratis

Innhold

Anne Kristine Bergem, forfatter og psykiater, vil snakke om hva barn som pårørende er og hvorfor er det viktig å ivareta dem. Du vil få høre om hva du kan si til barna og hva du kan bidra med.

Program for kvelden

  • 18.30-18.45 «Hva trenger jeg som ung pårørende?» v/ Kristine B. Vintervold, 16 år.
  • 18.45- 20.15 Hva er barn som pårørende og hvorfor er det viktig å ivareta dem? "Hva kan man egentlig si til barn som har syke foreldre? Jeg er redd for å gjøre vondt verre." "Jeg vet ikke helt hva jeg skal si" «hvordan snakker jeg med barnet/barnebarnet mitt?» "Hva kan jeg bidra med, jeg er jo bare...» v/ psykiater Anne Kristine Bergem.
  • 20.15-20.45 Hva er Treffpunkt for barn og unge som pårørende? Hvordan kan dette tilbudet være nyttig for meg og mine barn/barnebarn, eller i mitt arbeid med barn og unge? v/ rådgiver Ingrid Godager Tveter, Kreftforeningen.

Om Anne Kristine Bergem

Anne Kristine Bergem er psykiater, og har skrevet tre fagbarnebøker for barn som pårørende inkludert "Da pappa fikk kreft". Hun har også skrevet en håndbok i arbeid med barn som pårørende i akuttsituasjoner og bidratt i boken "I for store sko"- en tekstsamling om barn i omsorgsroller. Hun har de siste årene arbeidet spesielt med barn som pårørende både gjennom BarnsBeste - nasjonalt
kompetansenettverk for barn som pårørende og gjennom egen
virksomhet med foredrag og forfatterskap.

Om Ingrid G. Tveter

Ingrid er utdannet sosionom fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet med frivillige og barn og unge som pårørende i Kreftforeningen. Holder jevnlig foredrag om barn og unge som pårørende og har fagansvaret for Treffpunkt ved Distriktskontor Hamar.

Temamøtet passer for alle som er i kontakt med barn, enten du er forelder, besteforeldre, trener, ansatte i skole og barnehage, ansatte i barnevernet, helsepersonell, helsesøstre, barneansvarlige eller for andre som er interessert i temaet. å ivareta dem. Du vil få høre om hva du kan si til barna og hva du kan bidra med. 

Tidspunkt

Dag Dato Tid

Tidligere datoer

Dag Dato Tid
torsdag 4. mai 18.30 - 20.45