Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

Kurs i mestring av utmattelse basert på kognitiv terapi

Kurs for deg som har plager utmattelse og somatisk sykdom, for eksempel kreft, revmatisk sykdom, mage-tarm sykdom, lungesykdom, multippel sklerose, kronisk utmattelsessyndrom/ME og diabetes.

Pris: Betale én spesialisttakst, men det er ingen egenandel ved frikort

Innhold

Målet med kurset er å lære selvhjelpsverktøy for å håndtere utmattelse i hverdagen. 

Kurset tar for seg temaer som:

  • Hvordan kan vi forstå utmattelse?
  • Hva er energityver og energigivere i livene våre?
  • Hvordan balansere aktivitet og hvile?
  • Tre grunnleggende psykologiske behov og hvordan vi kan dekke dem
  • Hvordan kan vi være en konstruktiv støttespiller til oss selv?
  • Hvordan kan vi forholde oss til kvernetanker, bekymring og grubling?

Kurset er et samarbeid mellom Lærings- og mestringssenteret og Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken ved Diakonhjemmet Sykehus. Det er utviklet, gjennomføres og evalueres i et samarbeid mellom helsepersonell og likeperson som selv har erfaring med sykdom og utmattelse. 

Det vil være inntil 18 deltakere på kurset. Kurset består av seks samlinger à 2 timer, og går over seks fredager fra klokken 9-11, oppstart 9. september. Det er lagt opp til å arbeide med hjemmeoppgaver mellom hver samling.

Kursledere er psykologspesialistene Torkil Berge og Elin Fjerstad. Likeperson vil også være tilstede. Berge og Fjerstad har skrevet bøkene «Energityvene. Utmattelse i sykdom og hverdag» og «Lev godt med sykdom».

For å delta må du  ha henvisning fra lege, som sendes til: Diakonhjemmet sykehus, Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Boks 23 Vinderen, 0319 Oslo.

Du vil 3–4 uker før kursstart få tilsendt en invitasjon til kurset med programmet og med informasjon om hvor du kan ringe for å bekrefte påmelding. 

Tidspunkt

Dag Dato Tid

Tidligere datoer

Dag Dato Tid
fredag 9. september 09.00 - 11.00