Hopp direkte til meny Hopp direkte til meny Hopp direkte til innhold Hopp direkte til Søk

Treffpunkt - møteplass for barn og unge

Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.

Alle barn og unge mellom 6 og 16 år som har noen i familien som er syke eller har mistet noen, kan bli med på Treffpunkt. Barna får mulighet til å snakke med hverandre og voksne ledere. I tillegg til samtale vil det være ulike aktiviteter - alt fra spille kort til mer fysiske aktiviteter.

Hvor arrangerer vi Treffpunkt:

Treffpunkt finner du mange steder i landet, fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Klikk deg inn på ditt fylke og se hvor nærmeste Treffpunkt er.

Samtaler og aktiviteter

Her kan de snakke om følelser som for eksempel redsel, sorg og savn, men det er også rom for å le og være glade. På Treffpunkt får de et pusterom fra sykdom. 

Barna er selv med å bestemme innhold i både samtaler og aktiviteter. Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet som å lage mat eller når de spiser sammen. 

«Selv om klassekamerater og venner vet hvorfor  jeg i blant er trist og tankefull så skjønner de ikke bæret av hvordan det er å ha en så syk pappa og vite at han skal dø» Jente 12 år.

«På Treffpunkt fant jeg det jeg har savnet, nemlig å møte andre som har det litt på samme måte som meg selv» Gutt 10 år som har mistet moren sin.

Knyttet vennskapsbånd - sak i Tønsbergs blad.

Møtes for å snakke om det vanskelige - sak i iTromsø

Det er mange ulike aktiviteter på Treffpunkt!