Våre møtesteder avlyses ut juli for å begrense spredning av koronaviruset Vi ønsker ikke å utsette kreftpasienter eller pårørende for unødvendig smittefare. Kreftforeningen har flere andre tilbud til kreftrammede, og vi jobber løpende med nye måter å hjelpe på i denne perioden. Våre tiltak i forbindelse med korona ❯❯

 

Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.

På Treffpunkt kan barna få et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke. Her treffer de andre barn i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst, uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. 
    

På Treffpunkt fant jeg det jeg har savnet, nemlig å møte andre som har det litt på samme måte som meg selv. (Gutt, 10 år, som har mistet moren sin)

Hva skjer på Treffpunkt?

På Treffpunkt treffer barna trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser. Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom.

Det er lov å le og ha det gøy! På Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha. Varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet. Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet, som å lage mat eller når de spiser sammen.

Treffpunkt finner sted én til to kvelder i måneden og varer normalt i to timer. Det blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Selv om klassekamerater og venner vet hvorfor jeg i blant er trist og tankefull, skjønner de ikke bæret av hvordan det er å ha en så syk pappa og å vite at han skal dø. (Jente, 12 år)
Nath An (11) poserer smilende i en gate i Bergen.

Nhat An deltar på Treffpunkt i Bergen

– Jeg har gått her i ett år. Jeg begynte rett før mamma døde.

Les mer
En liten jente som får en klem av mamma. Foto.

Hvordan snakke med barn og unge om kreft?

Vi har laget en verktøykasse for å snakke med barn og unge om kreft.

Les mer

      

Her finner du Treffpunkt

Agder 

Innlandet

Møre og Romsdal 

Nordland

Oslo

Rogaland

Troms og Finnmark

Trøndelag

Vestfold og Telemark

Vestland

Viken