Kari J. Spjeldnæs (52) har alltid gått på ski, på søndagsturer, i vinter- og påskeferier gjennom oppvekst og voksenliv. Inntil hun for en del år siden begynte å gå stadig oftere og lengre. Da hennes mann ble alvorlig syk, ble det med ett presserende å få forklart ham – som ikke er spesielt glad i å gå på ski – hvorfor hun forsvinner ut i marka så snart det er mulig. Hun begynte å undersøke egne erfaringer og å lese hva andre har skrevet om temaet.

Hva er det med skigåingen som trekker så sterkt? Hvorfor ble den så viktig da kreftsykdommen meldte seg i familien? Spørsmålene ble raskt flere da Spjeldnæs begynte å ta seg fram i litteraturen og oppdaget at svært få kvinner har tatt eierskap til skikultur og -historie.

Kari J. Spjeldnæs (52) har jobbet mange år i norsk bokbransje. Hun er gift med Thomas Hylland Eriksen og har to voksne barn. Med sveip gjennom litteratur og landskap, skihistorie og egne opplevelser inviterer Spjeldnes oss med på en vinterferd med ettertenksomt alvor og smittende skiglede. Det blir mulighet til å stille spørsmål og etter foredraget kan du kjøpe signert utgave av boken «På ski fordi» (pax.no).

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding.

Meld deg på

Varmt velkommen!

Tid på dagen

UkedagDatoVarighet
lørdag11. januar 202012:00 - 13:00