Kunst mot kreft

Hvordan reagerer vi når kreften rammer oss selv eller andre i vår nærhet?
For noen kan sykdommen utløse et enormt engasjement, et behov for å gjøre noe, bety noe.

Verdens kreftdag 4. februar er i år en hyllest til det brede engasjementet for kreftsaken. Vi inviterer til kunstutstilling i Kreftforeningens Vitensenter lørdag 4. og søndag 5. februar.

På åpningsdagen møter du de tre utstilte kunstnerne i panelsamtale med kreftsykepleier Heidi Brorson:

Karine Hornberg Hansen (34) opplevde at venninnen hennes fikk kreft i morkaken. Det inspirerte henne til å fotografere ti kvinner som har vært gjennom kreftbehandling. Resultatet er blitt til fotoutstillingen «Pippisterke kvinner og deres kamp mot kreft». Kom å se bildene og les kvinnenes historie.

Madelen Rognaldsen (26) fikk i høst vite at mammaen hennes snart skal dø av uhelbredelig kreft. Hun begynte å tegne for å få utløp for følelsene sine, og har solgt en rekke tegninger og malerier til inntekt for Kreftforeningen. Bildene hun stiller ut denne helgen, selges til inntekt for Kreftforeningens aksjon Krafttak mot kreft. – Jeg ønsket virkelig å overraske mamma med dette, men også skape et fellesskap for de som er syke og pårørende. Jeg opplever at vi samler oss rundt kunsten, og at bildene utløser historier, tårer og klemmer, sier Madelen.

Pål Eriksen (65) er leder av Blodkreftforeningens lokallag i Oslo og omegn, og representerer pasientorganisasjonene denne helgen. Inspirasjonen til å male fikk han da ha lå på isolat på Ullevål sykehus i 2006 og så et tv-program om kjente kunstverk. – Overlever jeg dette, skal jeg begynne å male, tenkte Pål. – Det tok fjorten år fra maledrømmen ble sådd til min første utstilling var en realitet. Helsa har gått i bølger, men nå har jeg hatt min første utstilling!

Kom og bli berørt og inspirert.

Les mer om kunstnerne her

Tid og sted

Lørdag 4. og søndag 5. februar klokken 12.00-15.00

Lørdag blir det sofasamtale med kreftsykepleier Heidi Brorson og kunstnerne klokken 13.00-13.45

Sted: Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6. Oslo

Arrangementet er gratis, og åpent for alle.

Det blir enkel servering, og mulighet til å perle Fuck cancer-armbånd før og etter panelsamtalen.