Karine Hornberg Hansen har fotografert og intervjuet ti kvinner som alle har vært gjennom kreftbehandling. Resultatet har blitt til fotoutstillingen Pippisterke kvinner og deres kamp mot kreft.
Da Hansine Killingmoe Såstad for noen år siden valgte å jobbe med filmproduksjon, visste hun ikke at hun skulle lage en film av det svært personlige slaget.
Mette Rosenvinge Kolderup valgte å skrive bok om sine opplevelser som kreftrammet. Samtidig som hun fikk påvist kreft i tykktarmen, fikk hun vite at også broren var rammet av kreft. Mette overlevde, men det gjorde ikke broren.
Da Noah Gylver (19) fikk vite at faren kom til å dø av kreft, begynte han å følge sorgprosessen gjennom kameralinsen. Fotoutstillingen «Ta tiden» kan du se i Kreftforeningens vitensenter til og med 12. desember.
Ta plass og bli med på en interaktiv vandring rundt i Kvadraturen og Bjørvikas gater for mer enn 200 år siden.
Fortsatt kan vi lese at hun «tapte kampen mot kreft» eller motsatt, at «han vant over kreften», som om en biologisk prosess i kroppen er noe man kan beseire dersom man kjemper hardt nok.
Kreft er en alvorlig diagnose. Selv om vi i dag har mange forskjellige behandlingstyper, klarer vi ikke å kurere alle kreftpasienter. Det gjør vi heller aldri hvis vi behandler alle likt.
Uflaks og flaks kan vi ikke styre, men hvordan kan vi gi oss selv litt bedre odds for å unngå å få kreft? Direktør ved Kreftregisteret, Giske Ursin spør – og svarer.
Genteknologien er i ferd med å revolusjonere kreftbehandlingen. På nettet kan du kjøpe klipp-og-lim-sett til et par tusenlapper.