Tidligere webinarer

Se opptak av tidligere webinarer fra Kreftforeningens Vitensenter.

Har du sett Pandemifri?

I webinarserien Pandemifri inviterer lege og forfatter Kaveh Rashidi kjente gjester inn i Kreftforeningens vitensenter for å svare på alt det du måtte lure på.

Kreftforeningens rettshjelp svarer på spørsmål

17. juni: Advokatene Odd Einar Bruusgaard og Marius S. Lindberg forklarer og svarer på spørsmål.

Mat mot kreft i koronaens tid

2. juni 2020: Vardesenteret ved Oslo Universitetssykehus – Radiumhospitalet og Ullevål, ønsket velkommen til webinar om mat mot kreft.

Fremtidens kreftbehandling – kreft og kliniske studier

27. mai 2020: Oslo Cancer Cluster, Legemiddelindustrien (LMI) og Kreftforeningen inviterte til webinar om hvordan vi kan legge til rette for flere kliniske studier – slik at pasienter, leger og bedrifter i norsk helsenæring alle blir vinnere.

Hvordan få Norge ned fra verdenstoppen i hudkreft?

27. mai 2020: Kreftforeningen og Melanomforeningen inviterte til webinar om hudkreft på Hudkreftdagen.

Et helbredet liv skal også leves

20. mai 2020: Cecilie Kiserud, kreftlege og leder for Nasjonal kompetansetjenste for seneffekter etter kreftbehandling, svarer på spørsmål om hvordan det er å leve med senskader etter kreftbehandling.

Immunforsvar i koronaens tid

7. mai 2020: Anne Spurkland, immunolog og professor i anatomi ved Universitetet i Oslo, forteller om immunforsvarets rolle, styrker og svakheter i møtet med korona-viruset.

Hvordan er det å være kreftpasient i koronatid?

6. mai 2020: Vi møter Lars Bestum som lever med hjernekreft. Det er krevende å være under aktiv behandling i normale tider, ikke mindre krevende å være det i koronatid.

«Elsk dine gener» med Vessela Kristensen

30. april 2020: Professor Vessela Kristensen forsker på genetikk og brystkreft ved Oslo Universitetssykehus. I dette webinaret deler hun sin kunnskap om gener med oss.

Genterapi – en ny sjanse i livets lotteri

23. april 2020: Hvordan vi nå kan lese, skrive og redigere DNA gir enestående muligheter for bedre diagnostikk, forebygging og behandling av kreft. Molekylærbiolog Sigrid Bratlie forklarer.

Barn og unge som pårørende

22. april 2020: Akkurat nå er det ekstra tøft å være pårørende, spesielt for barn og unge. Kreftsykepleier Sigrid Elisabeth Trandum og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson i Kreftforeningen har råd.

Isolasjon og ensomhet – hva kan jeg gjøre?

16. april 2020: Hva finnes av hjelp? Hva kan jeg gjøre selv? Møt psykiatrisk sykepleier Idun Brænden og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson fra Kreftforeningen – og Anniken Golf Rokseth fra Ung Kreft.

Hvordan er det å leve med kreft i disse koronatider?

1. april 2020: Onkolog og klinikksjef for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus Sigbjørn Smeland og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson fra Kreftforeningen svarer på spørsmål.

Kreftforeningens kostråd i korona-kaoset

26. mars 2020: Mona Bjelland, klinisk ernæringsfysiolog i Kreftforeningen og doktorgrad/Phd i samfunnsernæring, gir svar på spørsmål om mat og kosthold.

Var dette nyttig?