Tidligere webinarer

Vi har sendt en rekke webinarer, både frittstående og som serier. De fleste kan du se i opptak under. Kommende webinarer finner du i programmet.

Alle webinarer

Under kan du se alle webinarer vi har opptak av, i omvendt kronologisk rekkefølge (det siste øverst).

Koronavaksine og kreft

19. februar: Molekylærbiolog Sigrid Bratlie og onkolog Odd Terje Brustugun svarer på spørsmål om koronavaksine og kreft.
Se flere webinarer i serien Kreft tar ikke pause

Sammen om forskning – om brukermedvirkning i forskning

Dette webinaret ble sendt fra Kreftforeningens distriktskontor i Trondheim:

9. februar 2021: Kreftforeningen Midt-Norge og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) Trøndelag inviterte til webinar om hvordan medvirkning kan organiseres og gjennomføres i konkrete prosjekter.

Fremtidens Kreftbehandling: Evaluering av Nye Metoder

10. februar 2021: En politisk helsedebatt med kreftpasienten i fokus, arrangert av Oslo Cancer Cluster, Kreftforeningen og Legemiddelindustrien, i samarbeid med AstraZeneca Norge, Janssen Norge og MSD Norge.

Kreft krever krefter – pårørende trenger kraft

4. februar 2021: Vi hyllet pårørende på Verdens kreftdag, og inviterte til webinar hvor hvor pårørende og personer som har hatt kreft delte sine erfaringer.

En stol står tom til jul

10. desember 2020: Vi møter Charlotte Borge-Andersen, som mistet sin mann for tre år siden. Hun snakker med Joran Slaaen og Heidi Brorson i Kreftforeningen, om sorg, savn og erfaringer om hva som kan gjøre livet litt lettere å bære i en vanskelig tid.
Se flere webinarer i serien Kreft tar ikke pause

PRC research seminar 2020, Day 2

December 4th 2020: International world leading experts presents state of the art lectures and research projects on topics related to advanced cancer care, such as pain, nutrition, health services research and end of life care.

PRC research seminar 2020, Day 1

December 3th 2020: International world leading experts presents state of the art lectures and research projects on topics related to advanced cancer care, such as pain, nutrition, health services research and end of life care.

Nettmøte om corona og canser på urdu – for kvinner

27. november 2020: اردو میں کورونا اور کینسرکےمتعلق ویبینار
Se flere nettmøter i serien corona og cancer på somali og urdu

Nettmøte om corona og cancer på urdu

17. november 2020: «اردو میں کورونا اور کینسر کے متعلق ویبینار»
Se flere nettmøter i serien corona og cancer på somali og urdu

Nettmøte om corona og cancer på somali

16. november 2020: Kreftforeningen og Bydelsmødre inviterte til nettmøte på somali om corona generelt, og corona og cancer spesielt.
Se flere nettmøter i serien corona og cancer på somali og urdu

Menn, kreft og sex

6. november 2020: Seksualrådgiver Tore Borg og kreftsykepleier Martine Hareide svarer på spørsmål om kreft, sex og samliv, i anledning kampanjen «Menn snakk om det».

Nettmøte om corona og cancer på somali – for kvinner

6. november 2020: «Ku saabsan corona iyo cancer oo loogu talagalay haweenka kuna baxaya afka soomaaliga».
Se flere nettmøter i serien corona og cancer på somali og urdu

Dødsvanskelig – Hvordan leve når døden nærmer seg?

27. oktober 2020: Dødsvanskelig – et temamøte om døden. Hvordan leve når døden nærmer seg? I panelet møter du mennesker som har mistet en ektefelle og en forelder i samtale med professor i lindrende medisin Stein Kaasa.
Se flere webinarer i serien Kreft tar ikke pause

Å være pårørende til en som er uhelbredelig kreftsyk

22. oktober 2020: Kreftoverlege Andreas Stensvold, Einar Johansen og hans datter Tine Auren snakker om hvordan det er å være pårørende og hvordan pårørende best kan ivaretas.
Se flere webinarer i serien Kreft tar ikke pause

Lansering av filmer fra Øisteins blyant og Samtaleverktøyet

15. oktober 2020: Se også filmene med Øisteins blyant som er laget spesielt for barn med kreft selv eller som lever med kreft i familien, samt informasjon om Samtaleverktøy om barn kosthold og aktivitet, med nye filmer.

Helseprofilen til statsbudsjettet 2021

14. oktober 2020: Vi ser på helseprofilen for statsbudsjettet og diskuterer hva som skal til for at politikerne lykkes med en helhetlig helsepolitikk.

Temamøte om senseffekter etter kreft

7. oktober 2020: Kreftforeningen og Nasjonal kompetansetjeneste for seneffekter etter kreftbehandling retter oppmerksomheten mot seneffekter.

Covid-19 avslørte sårbarheten vår – rust opp folkehelsen!

6. oktober 2020: Covid-19 har vist oss at det er viktigere enn noen gang å forebygge de ikke-smittsomme sykdommene. NCD-alliansen inviterte til webinar om folkehelsen.

Hvorfor er det så vanskelig å endre vaner?

24. september 2020: Professor i helsepsykologi, Ingela Lundin Kvalem og Ruth Marie Donovan, prosjektleder innen innovasjon og digitalisering, snakker om hva er det som gjør at vi mennesker handler som vi gjør.
Se flere webinarer fra Forskningsdagene 2020

Hva gjør hjernekreft så annerledes enn annen kreft?

24. september 2020: Rolf Bjerkvig, kreftforsker og professor i cellebiologi, forklarer hvordan kreftcellene sprer seg gjennom hele hjernen, og derfor er vanskelig å fjerne ved kirurgi.
Se flere webinarer fra Forskningsdagene 2020

Spill hjernen topptrent med Frank Wedde

23. september 2020: Frank Wedde og Kreftforeningen inviterer elever og lærere til en hjernedate hvor du kan spille hjernen topptrent, lære lynraskt og ha det morsomt.
Se flere webinarer fra Forskningsdagene 2020

Hva gjør jeg når tradisjonell kreftbehandling ikke virker?

21. september 2020: Kreftpasient og styreleder i Hjernesvulstforeningen, Lars Bestum, i samtale med spesialist og forsker på hjernesvulst, Petter Brandal.
Se flere webinarer fra Forskningsdagene 2020

Pandemi fri – episode 7

14. september 2020: Psykiater Finn Skårderud snakker og svarer på spørsmål om kreft, kropp og uro.
Se hele webinarserien Pandemifri

#sjekkdeg: Livmorhalsprøve, HPV, kreft – hva er greia?

3. september 2020: Gynekolog Ameli Tropé, som leder Livmorhalsprogrammet, og lege Marianne Natvik svarer på spørsmål.

Trening under kreftbehandling

28. august 2020: En halvtimes webinar om hvorfor du bør sette av en halvtime til fysisk aktivitet hver dag – også om du har kreft.

Pandemifri – episode 6

24. august 2020: Solveig Kloppen og ektemannen Kjartan snakker med Kaveh Rashidi og kreft, sorg og omsorg.
Se hele webinarserien Pandemifri

Helter og banditter i kroppen – et vitenshow for barn og unge

13. og 14. august: Geir Ringvold, kjent fra NRKs Dyrevenn og Påskemorgen, leder et show om kreft for barn og unge over 10 år.

Pandemifri – episode 3

18. juni 2020: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, og den nye generalsekretæren i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, forteller om hvordan denne tiden har vært for dem og svarer på alt du måtte lure på.
Se hele webinarserien Pandemifri

Pandemifri – episode 2

16. juni 2020: Lege og komiker Jonas Bergland deler krefterfaringer fra fastlegekontoret, utforsker myter og gir råd.
Se hele webinarserien Pandemifri

Pandemifri – episode 1

11. juni 2020: Bjørn Einar Romøren og Kristian Jørgensen snakker åpent og ærlig om kreft, kropp og samliv.
Se hele webinarserien Pandemifri

Mat mot kreft i koronaens tid

2. juni 2020: Vardesenteret ved Oslo Universitetssykehus – Radiumhospitalet og Ullevål, ønsket velkommen til webinar om mat mot kreft.

Fremtidens kreftbehandling – kreft og kliniske studier

27. mai 2020: Oslo Cancer Cluster, Legemiddelindustrien (LMI) og Kreftforeningen inviterte til webinar om hvordan vi kan legge til rette for flere kliniske studier – slik at pasienter, leger og bedrifter i norsk helsenæring alle blir vinnere.

Hvordan få Norge ned fra verdenstoppen i hudkreft?

27. mai 2020: Kreftforeningen og Melanomforeningen inviterte til webinar om hudkreft på Hudkreftdagen.

Et helbredet liv skal også leves

20. mai 2020: Cecilie Kiserud, kreftlege og leder for Nasjonal kompetansetjenste for seneffekter etter kreftbehandling, svarer på spørsmål om hvordan det er å leve med senskader etter kreftbehandling.

Immunforsvar i koronaens tid

7. mai 2020: Anne Spurkland, immunolog og professor i anatomi ved Universitetet i Oslo, forteller om immunforsvarets rolle, styrker og svakheter i møtet med korona-viruset.

Hvordan er det å være kreftpasient i koronatid?

6. mai 2020: Vi møter Lars Bestum som lever med hjernekreft. Det er krevende å være under aktiv behandling i normale tider, ikke mindre krevende å være det i koronatid.

«Elsk dine gener» med Vessela Kristensen

30. april 2020: Professor Vessela Kristensen forsker på genetikk og brystkreft ved Oslo Universitetssykehus. I dette webinaret deler hun sin kunnskap om gener med oss.

Genterapi – en ny sjanse i livets lotteri

23. april 2020: Hvordan vi nå kan lese, skrive og redigere DNA gir enestående muligheter for bedre diagnostikk, forebygging og behandling av kreft. Molekylærbiolog Sigrid Bratlie forklarer.

Barn og unge som pårørende

22. april 2020: Akkurat nå er det ekstra tøft å være pårørende, spesielt for barn og unge. Kreftsykepleier Sigrid Elisabeth Trandum og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson i Kreftforeningen har råd.

Isolasjon og ensomhet – hva kan jeg gjøre?

16. april 2020: Hva finnes av hjelp? Hva kan jeg gjøre selv? Møt psykiatrisk sykepleier Idun Brænden og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson fra Kreftforeningen – og Anniken Golf Rokseth fra Ung Kreft.

Hvordan er det å leve med kreft i disse koronatider?

1. april 2020: Onkolog og klinikksjef for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus Sigbjørn Smeland og spesialsykepleier Heidi Skaara Brorson fra Kreftforeningen svarer på spørsmål.

Kreftforeningens kostråd i korona-kaoset

26. mars 2020: Mona Bjelland, klinisk ernæringsfysiolog i Kreftforeningen og doktorgrad/Phd i samfunnsernæring, gir svar på spørsmål om mat og kosthold.

Var dette nyttig?