Tusen takk for støtten

Til tross for at det ble en helt annerledes aksjon enn vi planla, er det blitt samlet inn om lag 20 millioner kroner nasjonalt. Mye takket være at dere holdt engasjementet oppe og samlet inn penger digitalt når bøssene måtte pakkes bort, og ikke minst dere som valgte å støtte aksjonen enten du rakk å putte penger på bøssa, eller du ga via Vipps, Min Innsamling eller på andre måter. Det er vi veldig takknemlige for. Tusen takk.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse.

To av ti overlever lungekreft og én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Derfor samler vi i år inn penger til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Flere årsaker

Det er flere årsaker til at noen kreftformer har lav overlevelse. Disse kreftformene oppdages ofte for sent fordi de har diffuse symptomer og ikke en kul som kan kjennes ved en sjekk.

Kreften er dermed kommet langt når den først oppdages, og mange har spredning på diagnosetidspunktet. Noen kreftformer er også spesielt utfordrende å behandle, fordi svulsten ligger så vanskelig til at kirurgi ofte ikke er et alternativ.

Vi trenger mer forskning

Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Pengene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Det trengs mer forskning slik at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging.

Støtt Krafttak mot kreft

Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt – både for den som er syk og de som er rundt. Å få vite at man får leve videre, er den aller beste følelsen i livet. Den følelsen vil vi at flere skal få oppleve.

Gi din gave her

Forskningstildeling

Kreftformer få overlever var også tema i fjor, hvor vi samlet inn 42 millioner kroner. Nå har vi nylig gitt støtte til ulike prosjekter på forskning innen bukspyttkjertelkreft som er en av de kreftformene få overlever. Pengene kommer delvis fra innsamlingen i fjor.

Ekspertgruppe på bukspyttkjertelkreftBukspyttkjertelkreft

15 millioner til å etablere ekspertgruppe

Les mer
14,8 millioner til forskning på lungekreftLungekreft

14,8 millioner til forskning på lungekreft

Les mer
Kreftregisteret mottar det synlige beviset for at de innvilges støtte fra Kreftforeningen til opprettelse av et kvalitetsregister for bukspyttkjertelkreft. Foto.Bukspyttkjertelkreft

7 millioner til opprettelse av register

Les mer

Tema vi tidligere har samlet inn til

Hvert år benytter vi anledningen til å løfte et viktig tema i kreftsaken, gjennom Krafttak mot kreft. Tidligere har vi samlet inn penger til blant annet uhelbredelig kreft, forskning på personlig tilpasset kreftbehandling og senskader.

Les mer