Om Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og vår felles store dugnad i kampen mot kreft. I år samler vi inn penger til forskning på kreft med spredning.

Bilde av to russ som er bøssebærere

Fra 11. til 19. mars vil bøssebærere gå fra dør til dør og samle inn penger til viktig kreftforskning. En stor andel av våre bøssebærere er russ, men også bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger og bedrifter bidrar.

Kreftforeningens mål er å finansiere mer forskning på kreft og gi god omsorg til mennesker som rammes. Pengene som samles inn under Krafttak mot kreft går til forskning på kreft med spredning.

Får du en kreftdiagnose, er statistikken på din side: Tre av fire overlever kreft i Norge i dag. Men med kreften følger frykten for det som er enda verre. Det ene ordet ingen kreftpasienter eller deres pårørende vil høre: «Spredning».

Heldigvis overlever flere kreft, også med spredning. Selv merkelappen «uhelbredelig» er ingen endelig beskjed. Den betyr bare at vi ikke har en behandling som kan ta knekken på akkurat din type kreft med spredning – akkurat nå. Men kanskje til sommeren? Eller om et år? Om ti år?

For alle som har kreft med spredning – og for alle som er glade i dem – finnes det et håp: Du må bare leve litt til, og litt til, og litt til. Pasientene sier at de holder ut, at de lever fra kontroll til kontroll. De orker å holde livsgleden og motet oppe, fordi de vet at kreftforskere i Norge og resten av verden hver eneste dag gjør store og små fremskritt som gir oss nye, bedre og mer treffsikre behandlingsmetoder. Det er disse forskerne og deres arbeid vi støtter i årets Krafttak mot kreft.

Gir du penger, gir du håp. Forskningen som gjøres i dag, kommer hele fremtiden til gode.

Litt mer tid kan bety alt.

Gi din støtte


Du kan vippse valgfritt beløp til 2277, overføre gjennom nettbank eller gi via sms. Se alle måter å støtte på.

Tusen takk til våre samarbeidspartnere

Våre samarbeidspartnere bidrar til synlighet og oppmerksomhet om aksjonen, og samler inn store summer til forskning. Hjertelig takk for alt dere gjør for kreftsaken.

Logo til Power
Ticketmaster logo
DFDS logo