Spørsmål og svar om Stafett for livet

Her skal du finne svar på det meste du måtte lure på om Kreftforeningens Stafett for livet.

Du kan delta som deltaker på et lag, enten ved å opprette ditt eget lag eller melde deg på et lag som allerede er opprettet.

Har du, eller har du hatt kreft, kan du melde deg på som fighter. Fighterne er stafettens æresgjester, og har et eget program underveis i deler av stafetten. Fighterne åpner stafetten ved å gå første runde samlet. Du kan delta på et lag selv om du er med som fighter.

Dere bestemmer selv hvor mange der har på laget. Et typisk lag er gjerne på 10 til 15 personer. Laget må stille med minimum én deltaker på banen under hele arrangementet (24 timer).

Hvert lag har en lagkaptein som har ansvar for å koordinere og kommunisere med sitt lag.

Har du ikke mulighet til å stille med eget lag, kan du delta på et åpent lag. Du vil finne kategorien «Åpent lag» i påmeldingsskjemaet.

Lagkapteinens rolle er å være bindeleddet mellom deltakerne og arrangørene av stafetten. Hovedoppgaven er å skaffe deltakere til ditt lag og motivere dem til å delta på hele arrangementet. For å få til dette er det viktig at du:

  • Deltar på møter for lagkapteiner
  • Sørger for at oppgavene som skal gjøres fordeles på flere av laget

Lagkapteinene setter også mål for hva laget skal oppnå i løpet av stafetten:

  • Hvor mange deltar på laget?
  • Hvor mange runder vil dere få til?
  • Skal dere ha en inntektsbringende aktivitet?

Dersom du ikke kjenner noen som har lag, eller du ikke vil danne et lag selv, kan du melde deg på et åpent lag. Dette opprettes for hver stafett.

Nei, på ingen måte. Du kan gå eller jogge i ditt eget tempo. Kreftforeningens Stafett for livet er for alle, uansett alder, form og helsetilstand. Det er opp til lagdeltakerne selv om de vil løpe eller gå, kjøre rullestol eller gå med rullator. Det viktigste er at alle deltakerne kommer seg igjennom stafetten som et lag. Det er ikke tillatt med sykkel.

Det er ikke mulig å sykle under stafetten.

Vi ønsker at så mange som mulig av lagene skal være på banen i løpet av natten. Kreftpasienter, pårørende og nærstående vet at kreft ikke tar pause eller ferie. Ved å arrangere en stafett i 24 timer vil vi vise støtte i dagslys og nattemørke, i sol og regn. Mange deltakere forteller at det er en god opplevelse av å gå rundt på banen om natten og kanskje se solen stå opp.

Banens lengde vil variere fra stafett til stafett, avhengig av om den holdes på en idrettsarena, i en park eller andre steder. Sjekk med din lokale stafett!

Det vil som regel være både en kort og en lang løype, og løypene vil være lett fremkommelige for alle.

Lagets deltakere og kapteiner er selv ansvarlig for å skaffe mat og drikke til seg og sitt lag under stafetten. Det vil være mulig å kjøpe mat og drikke på stafettområdet. Hovedbetalingsmåten på stafettene er Vipps.

Det er mulig å sette opp telt og få på plass utstyr før stafetten er i gang. Lagkapteinen har informasjon om når alt må være på plass. Det vil være mulig å leie telt. Ta kontakt med din lokale stafett for mer informasjon og bestilling. Det er også muligheter for å slå opp telt for overnatting på et nærliggende område til arenaen.

Det vil være underholdning under hele arrangementet, med en blanding av musikk fra scenen og ulike aktiviteter. Underholdningen er gratis, men det vil være flere aktiviteter for å skape engasjement og samle inn penger til Kreftforeningens arbeid. Som lag kan dere også stå for egne aktiviteter. Det er viktig at disse aktivitetene koordineres med de andre underholdningsbidragene.

Stafett for live er et rus, alkohol- og røykfritt arrangement.

Dette er en veiledende liste med ting som kan være lurt å ha med:

  • Et telt til lagdeltakerne: Det er godt å ha et sted å samles og hvile mellom rundere.
  • Bord og stoler til teltet
  • Varmt tøy- klær etter vær
  • Gode sko, for eksempel Joggesko
  • Pute, sovepose og liggeunderlag
  • Lamper og lykter
  • Pynt til teltet
  • Lagbanner med lagets navn
  • Oversikt over deltakernes tid på banen: Det skal til enhver tid være minst én deltaker fra hvert lag på banen.

Lysseremonien er for mange det sterkeste øyeblikket under hele stafetten. Når mørket faller på dempes musikken, lyset og aktivitetsnivået på området. Dekorerte lysposer med personlige hilsener settes ut i en formasjon, og alle deltakerne samles til en felles lysseremoni hvor deltakerne minnes dem de har mistet og viser sin støtte til dem som står i stormen nå.

Lysposene brukes under lysseremonien. Posene er hvite papirposer, og du kan dekorere dem og skrive en personlig hilsen til noen du vil minnes eller vise støtte til under lysseremonien. Posene leverer du inn til de som er ansvarlig for seremonien på stafetten. De setter lys i dem og plasserer dem i en formasjon der seremonien skal foregå. Du får kjøpt lysposer på stafetten til 75 kr per stk. Pengene går til Kreftforeningen.

Ja, du kan støtte Kreftforeningen både som lokal sponsor og som lag. Ønsker du å bli lokal sponsor, kan du ta kontakt med din lokale stafett.

Kreftforeningens Stafett for livet er først og fremst en arena hvor det skal være lett å møte noen som er i samme situasjon som en selv, og vise sin støtte og engasjement til kreftsaken. Hovedmålet med Stafett for livet er ikke å samle inn penger, og det er gratis å delta på stafettene.

Mange lag syns likevel at det er meningsfullt og motiverende å samle inn penger til kreftsaken før og under stafetten. Dersom dere ønsker dette,  bestemmer dere selv hvor mye og hvordan dere ønsker å organisere en innsamling via deres lag. Alle beløp som samles inn går til Kreftforeningens arbeid. Som lag kan dere blant annet:

  • Lage aktiviteter før og under stafetten der dere kan samle inn penger
  • Opprette en digital innsamling
  • Finne sponsorer som vil støtte deres lag med et beløp for hver runde dere går, eller for hver kilometer laget klarer å gå
  • Finne en sponsor som vil betale for å få sin logo på t-skjortene dere lager til deres lag
  • Selge lysposer til privatpersoner og bedrifter

Kontakt oss

Bilde av Lars Kristensen

Lars Kristensen

nasjonal leder

lars.kristensen@kreftforeningen.no

Var dette nyttig?