Visste du at nr 1 ernæringsrelatert årsak til sykdomsbyrde i Norden er at vi spiser for lite kostfiber? I denne tematimen får du vite hvorfor kostfiber er så viktig, samt hvordan du kan klare å få i deg anbefalt mengde kostfiber per dag. Selvfølgelig serveres det en enkel, fiberrik lunsj.
Hva er egentlig antioksidanter? Og hvorfor trenger vi det? Hvordan kan vi få i oss mer antioksidanter? Dette og mer får du svar på i denne tematimen om antioksidanter, og vi serverer en antioksidantbombe av en salat
Vår kliniske ernæringsfysiolog holder foredrag i Vardesenteret for deg som er interessert i hva de nyeste kostrådene innebærer. Vel møtt!
De nye kostrådene anbefaler oss å spise mer plantebasert, men hvordan skal vi få det til i praksis? I denne tematimen får du lære litt om hvorfor vi bør spise mer plantebasert, og du får mange tips til hvordan du kan øke inntaket av grønt. Det blir servert en enkel plantebasert lunsj.
Vardesenteret inviterer til smoothie-time tirsda 3. september kl. 10-11.På smoothie-timen vil vi prøve forskjellige oppskrifter, og prøvesmake disse.
Hvordan spise mer plantebasert i praksis? Hva er forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker?
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå?
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.