Vardesenteret

Vi viser deg veien

Vardesenteret er en gratis møteplass for alle som er rammet av kreft

Kreftforeningen har sju Vardesenter i samarbeid med de største sykehusene i landet. Vi er her for deg som er kreftrammet, pårørende eller etterlatt. Du kan stikke innom når det passer deg, eller delta på våre fysiske eller digitale kurs og aktiviteter.


Hva kan jeg gjøre på et Vardesenter?

Vardesenteret er et friareal og mestringssenter for alle som rammes av kreft. Du kan slappe av i eget selskap, dele erfaringer eller få faglig råd og hjelp i situasjonen du står i.

Snakk med en likeperson

Å snakke med en som har vært i en lignende situasjon, er nyttig for mange. Hos oss kan du snakke med en likeperson – et medmenneske med egen erfaring med kreft, som har tatt kurs og skrevet under på taushetsløfte.

Få råd fra fagpersoner

På Vardesenteret kan du møte klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut, sykepleier og psykolog. Hvilke fagpersoner du kan snakke med varierer fra senter til senter.

Gå på kurs

Vi samarbeider med sykehusene om en rekke kurs. Kurstilbudet varierer fra senter til senter. Det kan være kurs i stressmestring, kurs for ulike diagnoser, kosthold, sminkekurs, kurs i mindfulness og mye mer.

Få inspirasjon til mat

Er du usikker på hvilken mat du bør spise, eller hva du skal gjøre for å få i deg nok mat? På flere av våre Vardesenter kan du få råd fra klinisk ernæringsfysiolog.

Få hjelp til å trene

Både under og etter behandling er det bra å være i aktivitet. Vardesenterne har ulike typer treningstilbud. I Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim samarbeider vi tett med Pusterommet, et treningssenter for kreftpasienter.

Få gratis rettshjelp

Har du kreft og er usikker på hvilke rettigheter du har? På Vardesenteret får du gratis rettshjelp fra frivillige jurister.

Vær sammen hos oss

For mange kan det være godt å komme litt ut av sykehusbobla, være sammen med andre og få tankene over på noe annet. Vardesenterne arrangerer ulike tilbud av både sosial og kulturell art.

Nytt Vardesenter i Ålesund

I løpet av 2024 vil et helt nytt Vardesenter stå klart i Ålesund. Nå kan du bli med å bygge et viktig mestringssenter og møteplass for kreftpasienter, pårørende og etterlatte i Møre og Romsdal. Her ser du hvordan du kan bidra.

Vil du bli frivillig på Vardesenteret?

Som frivillig skaper du en pause i hverdagen for personer rammet av kreft, og du kan være en veiviser i en vanskelig situasjon. Du blir en del av et team med andre frivillige, får god opplæring i starten og jevnlig tilbud om erfaringsutveksling og faglig påfyll.