Åpen lesegruppe på Vardesenteret

Å lese sammen kan føre til magiske stunder. En åpen lesegruppe er både en litterær, personlig og sosial opplevelse. Fokuset er på teksten og hvordan man oppfatter den, og målet er ikke å tolke.

Å lese sammen er som spa for hjernen. Ved å lytte til tekster som blir lest høyt av en leseguide/ leseleder, tar verden der ute en pause – og ubehagelige tanker og problemer kjennes mindre aktuelle for en stund. Samtaler om teksten, hva som skjer, hvilke personer du møter i en tekst og så videre blir altoppslukende. Ofte lever teksten i deg lenge etterpå. Det fine er og at du kan lytte, du må ikke delta i samtalen om du ikke ønsker det – slik forsterkes spafølelsen.

Høytlesning gir en egen ro og tilstedeværelse. Litterært språk setter i sving andre deler av hjernen enn de vi vanligvis bruker. 

En åpen lesegruppe er både en litterær, personlig og sosial opplevelse. Fokuset er på teksten og hvordan man oppfatter den, men målet er ikke å tolke teksten for å finne mer eller mindre riktige svar. Det finnes ingen fasit det er meningen vi skal komme frem til.

Vi er ofte sammen i ca halvannen time. Først leser leseleder en novelle. Vi tar en pause med litt kaffe, og til slutt leses vi et dikt. Alle får kopi av tekstene som du kan  følge med på om du vil. 

Denne lesegruppen passer for alle, enten du har lest mye eller lite. Unn deg selv litterært spa. 

Lesegruppene ledes av erfarne leseledere fra Sølvberget kulturhus og bibliotek.

Drop-in, ingen påmelding nødvendig.

24. apr. 14.00–15.30

Vardesenteret i Stavanger (google.com)

Gratis og ingen påmelding.

Kontakt

Vardesenteret i Stavanger

Stavanger Universitetssykehus

vardesenteret@sus.no51 51 29 90