Egentrening på St. Olavs

På Pusterommet St. Olavs hospital har kreftrammede muligheten til å få tilrettelagt og individuelt treningsprogram.

På Pusterommet får kreftpasienter kyndig treningsveileding av fagpersoner, i et sosialt og trivelig miljø før, under og etter behandling. Det er også en møteplass og sosial arena for pasienter i samme situasjon.

Etter innkomstsamtale med fysioterapeut kan du ha egentrening i treningssalen vår. Fysioterapeuten har ansvar for tilrettelegging og oppfølging av deg og ditt individuelle treningsprogram.

Det er åpent for egentrening mandag til torsdag kl. 09.00-15.00 og fredag kl. 09.00-14.00. Det kan være unntak i forbindelse med helligdager og enkelte arrangement.

Henvisning

Våre fysioterapeuter tilbyr kartleggingssamtale, seks måneders oppfølging og sluttsamtale før overgang til lokale treningstilbud.

For å benytte deg av treningstilbudene på Pusterommet trenger du henvisning fra lege. Denne sendes elektronisk fra fastlege eller sykehuslege til onkologi ved St. Olavs hospital – henvisninger Pusterommet. Tilbudene belastes med en egenandel (du får tilsendt faktura) som inngår i frikort-ordningen.

Fysisk aktivitet er viktig for rehabilitering

Både under og etter kreftbehandling er det bra å være i aktivitet. Det kan bidra både til økt livskvalitet og mindre tretthet og ubehag. Les mer om fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling på kreftforeningen.no.