Kom for å smake eller bli inspirert! Få informasjon rundt ernæring, kosthold og kreft. Ingen påmelding nødvendig.
Ønsker du å få inspirasjon og informasjon om et sunt kosthold ved kreft? Ønsker du å vite hvilke grep du kan gjøre for å få bedre kostholdsvaner?
Hver måned inviterer klinisk ernæringsfysiolog Joanna Andersson til en tematime.
Du trenger ikke melde deg på tematimen. Det er bare å komme innom.
Du er hjertelig velkommen.
Dato og tid
- 4. september klokken 10.30-11.30: Sukker og antioksidanter
Hva er egentlig greia med sukker. Det er mye forskjellig meninger om sukker og kreft, hva er myter og fakta, og hva er egentlig antioksidanter? Hvorfor trenger vi det? Hvordan kan vi få i oss mer antioksidanter? Det blir servering av smoothie med tips og råd om gode smoothier og forskjellige oppskrifter. - 2. oktober klokken 10.30-11.30: Kostfiber
Visste du at den største ernæringsrelaterte årsaken til sykdomsbyrde i Norge er at vi spiser for lite kostfiber? I denne tematimen får du vite hvorfor kostfiber er så viktig, samt hvordan du kan få i deg anbefalt mengde kostfiber per dag. Det blir servering av hjemmelaget knekkebrød. - 6. november klokken 10.30-11.30: Grønnsaker
Kostholdet har betydning for kreft og et av kostrådene er å spise mer av frukt, bær, grønnsaker og annen plantebasert kost. Hvorfor er det bra for oss og, hvordan få det til i praksis. Det blir servering av suppe. - Desember klokken 10.30-11.30: Marsipan (dato kommer)
Sted
Vardesenteret på Radiumhospitalet
Ullernchausseen 70, Oslo
Se kart (Google Maps)
Vardesenteret ligger i bygg J. Ta heisen eller trappen til 5. etasje og gå gjennom restauranten på Pasienthotellet.