Kroppslig bevisstgjøring og avspenning | Vardesenteret i Tromsø

Bli med på 60 gode minutter som innledes med rolige øvelser, og avsluttes med en lengre avspenning. Bevegelsene er enkle og kan tilpasses uansett underlag, om man foretrekker å sitte på en stol eller å ligge på matte.

Gjennom denne økten med Katrine skal det gjennomføres øvelser som handler om å kjenne egen kropp og bli bevisst sammenhengen mellom kropp og sinn. Mange av øvelsene ligger allerede i vår natur og er hverdagslige.

Bevegelsene er enkle og kan tilpasses uansett underlag, om man foretrekker å sitte på stol eller å ligge på matte. Det kreves verken fleksibilitet eller god koordinasjon for å mestre øvelsene. De fleste er rolige, og gjøres med innlevelse og fokus.

Avspenningen vil foregå liggende, og vil handle om å skape et bevisst forhold til hva det vil si å virkelig hvile. Det gis rom for å skape denne gode pausen for deg selv, med et mål om å flytte oppmerksomheten fra hva som skjer rundt deg, til hva som foregår i deg og med deg. Ved å gjøre dette, åpner du for å føle mer velvære i egen kropp. Under avspenningen kan du også velge selv hvilken posisjon den gjøres i, og om du vil ha øynene åpne eller lukket.

Det er ikke lagt opp til å prate underveis. Vi avslutter heller med tid til å prate sammen etter timen, for de som ønsker det. Det er like viktig å verne om stillheten som behovet for å prate.

Sett gjerne av totalt 75 minutter. 

Vel møtt!

Tid

Mandag 15. april kl. 13.15.

Sted

Vardesenteret, UNN.

Påmelding

Påmelding kan gjøres på telefon: 46 54 11 97.