![en bolle med tortillachips på et bord.](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2023/05/Anjera-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
30 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Middels
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
10–12 stk
Ingredienser
- 1 dl sammalt rug grovmalt
- 2 dl sammalt hvete finmalt
- 1 dl hvetemel
- 2 dl havremel
- ½ pk tørr gjær
- 7 dl lunket vann
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
Tips: Røren er best om den får stå i kjøleskapet over natten.
Slik gjør du
- Rør det tørre sammen og bland godt.
- Tilsett vann og rør godt sammen med en visp.
- Røren skal ha en konsistens som en pannekakerøre.
- Stek brødet i en varm stekepanne som er smurt med litt olje.
- Når du har røren i pannen bruker du baksiden av en øse til å lage runde sirkler i røren.
- Brødet stekes på en side under lokk.