Anjera

en bolle med tortillachips på et bord.
Piktogram av klokke
Tid
30 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
10–12 stk

Ingredienser

  • 1 dl sammalt rug grovmalt
  • 2 dl sammalt hvete finmalt
  • 1 dl hvetemel
  • 2 dl havremel
  • ½ pk tørr gjær
  • 7 dl lunket vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Tips: Røren er best om den får stå i kjøleskapet over natten.

Anjera (norsk versjon)
Anjera (Somali version)

Slik gjør du

  1. Rør det tørre sammen og bland godt.
  2. Tilsett vann og rør godt sammen med en visp.
  3. Røren skal ha en konsistens som en pannekakerøre.
  4. Stek brødet i en varm stekepanne som er smurt med litt olje.
  5. Når du har røren i pannen bruker du baksiden av en øse til å lage runde sirkler i røren.
  6. Brødet stekes på en side under lokk.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?