Chia chapati 

et nærbilde av en tallerken med mat på et bord.
Piktogram av klokke
Tid
30 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
12 stk

Ingredienser

  • 4 dl sammalt hvete fin 
  • 2 dl sammalt rugmel grovmalt 
  • 3 dl hvetemel 
  • 1/2 ts salt 
  • 3 ss chia frø 
  • 5,5 dl vann 
Chia chapati (norsk versjon)
چاپت ی

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en bolle. 
  2. Ha i litt og litt vann og kna deigen sammen. 
  3. La deigen hvile i 10 minutter. 
  4. Rull deigen til en stor pølse og del opp i 12 deler. 
  5. Kjevle delene til tynne runde lefser.  
  6. Stek lefsene i en panne i ca 2 min på hver side.  
  7. Når lefsen «blåser seg opp» bruker du et klede til å presse ut luften.  

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?