Daal suppe

Piktogram av klokke
Tid
75 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
6 stk

Ingredienser

  • 3 dl røde linser
  • 15 dl vann
  • 1 ts rødt chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts pepper
  • ½ ts koriander (pulver)
  • ½ ts spisskummen (pulver)
  • 1 neve fersk koriander

Ingredienser: Tadka

  • 1 dl matolje
  • ½ hvitløk
  • ½ ss spisskummen (hele korn)
  • 3 tørket chili
  • 2 laurbærblad
Daal suppe (norsk versjon)
دال سوپ۔

Slik gjør du

  1. Ha røde linser, vann, gurkemeie, spisskummen, koriander, rød chili, salt og pepper i en gryte og la dette koke 45 – 50 min. Rør litt underveis, ta av lokket og ha i litt finhakket fersk koriander.

Slik gjør du: Tadka

  1. Finhakk hvitløk.
  2. Ta en liten stekepanne med olje og stek hvitløk til den blir middels brun, ha i spisskummen, laurbærblad og chili, stek videre i ett minutt.
  3. Deretter heller du oljeblandingen i suppen.
  4. La suppen koke i 5 minutter.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?