Kjøleskapsgrøt

Passer for deg som sliter med å få i deg mat eller går ned i vekt under kreftbehandling.

Foto: Sara Johannessen
Piktogram av klokke
Tid
5 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Enkel
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
1

Ingredienser

  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 stk tørket aprikos
  • 1 toppet ss kokosmasse
  • 1 toppet ts honning
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Bland havregryn og kokosmasse i en bolle og tilsett hakket aprikos.
  2. Rør honningen ut i melken og tilsett blandingen. Rør alt godt sammen.
  3. Oppbevar grøten i kjøleskap i en beholder med tett lokk.
  4. Den smaker best når den får stå natten over.

Server gjerne grøten med:

  • smør, hakkede mandler/nøtter, kanel eller honning
  • cottage cheese, yoghurt eller kesam
  • syltetøy, frukt- eller og bærkompott, friske bær eller fruktbiter
  • solsikke- eller gresskarkjerner og tørket frukt eller bær

TIPS: For ekstra næringsrik grøt kan du prøve å erstatte noe av melken med kremfløte, tilsette to spiseskjeer nøytral olje i grøten når den er ferdig eller gjøre grøten søtere ved å vende inn et par spiseskjeer med vaniljesaus eller honning.

Manglende matlyst eller vekttap?

Oppskrifter for kreftpasienter som sliter med å spise eller går ned i vekt.

Var dette nyttig?