![en bolle med suppe med sitroner, gulrøtter og paprika.](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2023/05/Krydret-fiskesuppe-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
45 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Middels
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
4 stk
Ingredienser
- 500 gr fersk fisk – laks og torsk
- 3 store poteter
- 3 dl potetvann
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 2 gulrøtter
- 1 boks kokosmelk
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 cm ingefær
- 2 stk vårløk
- 3 stk kaffirlime
- 1ss soya saus
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 håndfull fersk koriander
- 1 terning fiskebuljong
- 2 ss olje til steking
- Dill og sitron til servering
Slik gjør du
- Skrell og kok potetene møre.
- Skrell og kutt opp gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk.
- Kutt opp vårløk og paprika.
- Ha olje i en kjele og stek løk og gulrøtter noen minutter.
- De kokte potetene og 3 dl av kokevannet moses med en stavmikser.
- Tilsett potetmos, paprika, vårløk, ingefær og hvitløk i gryten.
- Tilsett kokosmelk, kaffirlime, soya saus, fiskebuljong-terningen, gurkemeie og koriander.
- Kutt fisken i biter å ha den opp i kjelen.
- La suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk.
- Smak til med salt og pepper.
- Server suppen med dill, sitron og brød.