Ingredienser
- 500 gr fersk fisk – laks og torsk
- 3 store poteter
- 3 dl potetvann
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 2 gulrøtter
- 1 boks kokosmelk
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 cm ingefær
- 2 stk vårløk
- 3 stk kaffirlime
- 1ss soya saus
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 håndfull fersk koriander
- 1 terning fiskebuljong
- 2 ss olje til steking
- Dill og sitron til servering
Slik gjør du
- Skrell og kok potetene møre.
- Skrell og kutt opp gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk.
- Kutt opp vårløk og paprika.
- Ha olje i en kjele og stek løk og gulrøtter noen minutter.
- De kokte potetene og 3 dl av kokevannet moses med en stavmikser.
- Tilsett potetmos, paprika, vårløk, ingefær og hvitløk i gryten.
- Tilsett kokosmelk, kaffirlime, soya saus, fiskebuljong-terningen, gurkemeie og koriander.
- Kutt fisken i biter å ha den opp i kjelen.
- La suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk.
- Smak til med salt og pepper.
- Server suppen med dill, sitron og brød.