Krydret fiskesuppe

en bolle med suppe med sitroner, gulrøtter og paprika.
Piktogram av klokke
Tid
45 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4 stk

Ingredienser

  • 500 gr fersk fisk – laks og torsk
  • 3 store poteter
  • 3 dl potetvann
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 2 stk vårløk
  • 3 stk kaffirlime
  • 1ss soya saus
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1 terning fiskebuljong
  • 2 ss olje til steking
  • Dill og sitron til servering
Krydret fiskesuppe (norsk versjon)
Maraq kalluunka xawaashaysan (Somali version)

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene møre.
  2. Skrell og kutt opp gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk.
  3. Kutt opp vårløk og paprika.
  4. Ha olje i en kjele og stek løk og gulrøtter noen minutter.
  5. De kokte potetene og 3 dl av kokevannet moses med en stavmikser.
  6. Tilsett potetmos, paprika, vårløk, ingefær og hvitløk i gryten.
  7. Tilsett kokosmelk, kaffirlime, soya saus, fiskebuljong-terningen, gurkemeie og koriander.
  8. Kutt fisken i biter å ha den opp i kjelen.
  9. La suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Server suppen med dill, sitron og brød.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?