Kylling i gryte

en blå bolle fylt med mat på toppen av et bord.
Piktogram av klokke
Tid
60 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4 stk

Ingredienser

  • 500 gram kylling fileter
  • 4 store poteter
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • ½ squash
  • ½ rød paprika
  • ½ grønn paprika
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks creme fraiche
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts allkrydder
  • 1 håndfull koriander
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cuminfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss soya saus
  • 2 ss olje
  • Serveres med fersk koriander
Kyllinggryte (norsk versjon)
Suugo digaag (Somali version)

Slik gjør du

  1. Kutt løk og gulrøtter i skiver og poteter i terninger.
  2. Stek det i en gryte med olje.
  3. Skjær kyllingen i terninger og stek den med 1 ts allkrydder i en stekepanne til den får en stekeskorpe.
  4. Ha cuminfrø, koriander og hvitløk i en morter og knus.
  5. Kutt paprika og squash opp i terninger og finhakk hvitløken.
  6. Ha kylling, paprika, squash, hvitløk, soya saus og krydder i gryten og rør alt sammen.
  7. Tilsett crème fraiche og kokosmelk og la det koke i 30 minutter.
  8. Server med salat, chilisaus og brød.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?