![en rosa tallerken toppet med mat ved siden av en skål med frukt.](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2023/05/Misir-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
30 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Lett
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
4 stk
Ingredienser
- 3 dl røde linser
- 3 dl vann
- 1 løk
- 1 vårløk
- ½ rød paprika
- ½ grønn paprika
- ½ håndfull med fersk koriander
- 4 fedd hvitløk
- 1 stor tomat
- 1 ts cuminfrø
- 1 ts allkrydder
- 1 ss olje til steking
Slik gjør du
- Skyll linsene og kok dem i vann i 10 minutter.
- Kutt opp løk, hvitløk, vårløk, paprika og koriander.
- Skjær tomaten i tynne skiver.
- Stek løk og vårløk myke.
- Tilsett tomaten og hakk den lett sammen med løken.
- Tilsett paprika, hvitløk, koriander, cuminfrø og allkrydder
- Ha deretter i linsegrøten og bland godt.
- La det småkoke i noen minutter.