Misir

en rosa tallerken toppet med mat ved siden av en skål med frukt.
Piktogram av klokke
Tid
30 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Lett
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4 stk

Ingredienser

  • 3 dl røde linser
  • 3 dl vann
  • 1 løk
  • 1 vårløk
  • ½ rød paprika
  • ½ grønn paprika
  • ½ håndfull med fersk koriander
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stor tomat
  • 1 ts cuminfrø
  • 1 ts allkrydder
  • 1 ss olje til steking
Misir (norsk versjon)
Misir (Somali version)

Slik gjør du

  1. Skyll linsene og kok dem i vann i 10 minutter.
  2. Kutt opp løk, hvitløk, vårløk, paprika og koriander.
  3. Skjær tomaten i tynne skiver.
  4. Stek løk og vårløk myke.
  5. Tilsett tomaten og hakk den lett sammen med løken.
  6. Tilsett paprika, hvitløk, koriander, cuminfrø og allkrydder
  7. Ha deretter i linsegrøten og bland godt.
  8. La det småkoke i noen minutter.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?