![](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2023/05/Suji-ka-halwa_plakat-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
30 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Lett
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
6 stk
Ingredienser
- 1 dl semulegryn
- 1 dl havregryn
- ½ dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 0, 25 gram safran
- 8 dl vann
- 2 ss smør
Topping
- Mandler
- Pistasjnøtter
- Rosiner
- Fersk mango
Slik gjør du
- Kok opp vann, sukker, kardemomme og safran i noen minutter.
- Sett kjelen til side.
- Stek semulegryn og havregryn i en stekepanne til det blir gylden.
- Tilsett smøret og rør godt.
- Tilsett vannblandingen litt og litt. Vær forsiktig når du gjør det, det er veldig varmt.
- Rør i blandingen mens den koker til du får en grøtaktig konsistens.
- Grøten kan toppes med nøtter, rosiner og frukt.