Suji ka halwa (semulegrøt)

Piktogram av klokke
Tid
30 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Lett
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
6 stk

Ingredienser

  • 1 dl semulegryn
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0, 25 gram safran
  • 8 dl vann
  • 2 ss smør

Topping

  • Mandler
  • Pistasjnøtter
  • Rosiner
  • Fersk mango
Suji ka halwa (norsk versjon)
سوجی کا حلوہ

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, sukker, kardemomme og safran i noen minutter.
  2. Sett kjelen til side.
  3. Stek semulegryn og havregryn i en stekepanne til det blir gylden.
  4. Tilsett smøret og rør godt.
  5. Tilsett vannblandingen litt og litt. Vær forsiktig når du gjør det, det er veldig varmt.
  6. Rør i blandingen mens den koker til du får en grøtaktig konsistens.
  7. Grøten kan toppes med nøtter, rosiner og frukt.

Filmer med inspirasjon til gode matvaner

Filmer med oppskrifter og praktiske tips til deg som ønsker inspirasjon fra det somaliske eller pakistanske kjøkken.

Var dette nyttig?