Passer for deg som sliter med å få i deg mat eller går ned i vekt under kreftbehandling.
Bondeomelett er en fin måte å bruke det du har av rester på. Putter du olje, fløte og cottage cheese i røren, vil omeletten smake ekstra godt og være rik på næring. Strø gjerne ekstra ost på toppen.
Ingredienser
- 100 g skinke, kyllingbiter eller lignende
- 100 g fersk spinat
- 2 stk kokt potet
- 4 stk egg
- 2 store ss creme fraiche
- ½ dl fløte
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss olje og smør til steking
- Revet ost til topping
Slik gjør du
- Skjær potet og skinke i mindre biter og stek i en stekepanne med olje og smør til det får en gyllen farge.
- Tilsett spinat.
- Rør sammen egg, crème fraîche, fløte, salt og pepper i en bolle, og hell blandingen over i pannen.
- Strø over osten og legg på lokk.
- La omeletten steke på middels varme til den ikke lenger er rennende, om lag 10–15 minutter.
TIPS: Serveres gjerne med ferskt brød og godt med smør.
Manglende matlyst eller vekttap?
Oppskrifter for kreftpasienter som sliter med å spise eller går ned i vekt.