Bondeomelett for to

Passer for deg som sliter med å få i deg mat eller går ned i vekt under kreftbehandling.

Foto: Sara Johannessen
Piktogram av en klokke.
Tid
20–40 min
Piktogram av en kokkelue.
Utførelse
Middels
Piktogram av et serveringsfat.
Porsjoner
2

Bondeomelett er en fin måte å bruke det du har av rester på. Putter du olje, fløte og cottage cheese i røren, vil omeletten smake ekstra godt og være rik på næring. Strø gjerne ekstra ost på toppen.

Ingredienser

  • 100 g skinke, kyllingbiter eller lignende
  • 100 g fersk spinat
  • 2 stk kokt potet
  • 4 stk egg
  • 2 store ss creme fraiche
  • ½ dl fløte
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje og smør til steking
  • Revet ost til topping

Slik gjør du

  1. Skjær potet og skinke i mindre biter og stek i en stekepanne med olje og smør til det får en gyllen farge.
  2. Tilsett spinat.
  3. Rør sammen egg, crème fraîche, fløte, salt og pepper i en bolle, og hell blandingen over i pannen.
  4. Strø over osten og legg på lokk.
  5. La omeletten steke på middels varme til den ikke lenger er rennende, om lag 10–15 minutter.

TIPS: Serveres gjerne med ferskt brød og godt med smør.

Manglende matlyst eller vekttap?

Oppskrifter for kreftpasienter som sliter med å spise eller går ned i vekt.

Var dette nyttig?