Brokkolisalat

Foto: Sara Johannsen
Piktogram av klokke
Tid
20 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Enkel
Piktogram av serveringsfat
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl lettmajones
  • ¼ sitron
  • 1 ss honning
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Her kan du blant annet se hvordan du lager denne brokkolisalaten:

Se flere filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft

Slik gjør du

  1. Press sitronen.
  2. Lag dressing i en bolle av lettrømme, majones, sitronsaft, honning, salt og pepper.
  3. Del brokkolien i små biter og ha dem i en kjele. Gi dem et raskt oppkok på 1 minutt, hell av kokevannet og skyll deretter i kaldt vann.
  4. Finhakk rødløken og grovhakk valnøttene.
  5. Ha brokkoli, rødløk, valnøtter og tranebær oppi bollen sammen med dressingen.

Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?