Laks med lime, korianderpesto og mangosalat

Foto: Sara Johannsen
Tid
45 min
Utførelse
Enkel
Porsjoner
4

Ingredienser

Laks

  • 600 g laksefilet (bein- og skinnfri)
  • 2 ts sitronpepper
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende margarin
  • 2 lime

Korianderpesto

  • 2 dl usaltede cashewnøtter
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • 1 ss olivenolje
  • ½ lime
  • 1 ss hvit balsamicoeddik

Mangosalat

  • 2 modne mango
  • ½ rød chili
  • ½ potte fersk koriander
  • ½ lime

Her kan du blant annet se hvordan du lager laks med lime og mangosalat:

Se flere filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft

Slik gjør du

Laks

  1. Skjær lime i tynne skiver.
  2. Del opp fisken i stykker à 100 g. Gni dem inn i sitronpepper.
  3. Ha flytende margarin og soyasaus i en stekepanne og varm pannen til middels varme.
  4. Stek fisken cirka 2 minutter på hver side. Fisken skal være litt rå i midten.
  5. Trekk pannen av platen, legg to limeskiver på hvert fiskestykke og la fisken hvile i 2–3 minutter før den serveres.

Korianderpesto

  1. Del chilien på langs og ta ut frøene.
  2. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne, til de er så vidt gylne.
  3. Avkjøl nøttene på en tallerken og ha dem i en foodprocessor eller blender sammen med koriander, hvitløk og chili.
  4. Mos til en grov masse og tilsett olje, limesaft og hvit balsamicoeddik.

Mangosalat

  1. Skrell og del mangoene i terninger.
  2. Del chilien på langs, ta ut frøene og finhakk resten.
  3. Finhakk koriander.
  4. Bland dette sammen i en bolle, og press over limesaft.

TIPS: Korianderpestoen kan lagres i glass i kjøleskap i inntil en uke.

Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?