![](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/03/Brokkoli-Foto-Sara-Johannsen-e1593436466548-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
20 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Enkel
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
4
Ingredienser
- 1 brokkoli
- 1 rødløk
- 1 dl tørkede tranebær
- 1 dl valnøtter
- 1 dl lettrømme
- 1 dl lettmajones
- ¼ sitron
- 1 ss honning
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Her kan du blant annet se hvordan du lager denne brokkolisalaten:
Slik gjør du
- Press sitronen.
- Lag dressing i en bolle av lettrømme, majones, sitronsaft, honning, salt og pepper.
- Del brokkolien i små biter og ha dem i en kjele. Gi dem et raskt oppkok på 1 minutt, hell av kokevannet og skyll deretter i kaldt vann.
- Finhakk rødløken og grovhakk valnøttene.
- Ha brokkoli, rødløk, valnøtter og tranebær oppi bollen sammen med dressingen.
Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.