Passer for deg som sliter med å få i deg mat eller går ned i vekt under kreftbehandling.
![](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/03/Vafler-Foto-Sara-Johannsen-e1600955032803-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
20–40 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Enkel
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
8–10
Vafler kan lett lages næringstette ved å bruke fete meieriprodukter, godt med egg eller ved å tilsette nøytral matolje eller smeltet smør i røren.
Ingredienser
- 2,5 dl helmelk eller melk med ekstra protein
- 2,5 dl kremfløte
- 4–5 stk egg
- 1 dl nøytral olje
- En klype salt
- 2,5 dl sammalt, fin hvetemel
- 1 dl havregryn (lettkokte)
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
- Bland ingrediensene i en bolle og la røren svelle i 10 minutter.
- Stek vaflene og server med rømme og rørte bær eller brunost.
TIPS 1: Rømmevafler smaker også veldig godt. Bytt da ut oljen med seterrømme.
TIPS 2: Lyst på vafler i stedet for brødskive? Dropp sukkeret og vaniljesukkeret og smakssett med tørkede urter eller soltørket tomat og revet ost.
Manglende matlyst eller vekttap?
Oppskrifter for kreftpasienter som sliter med å spise eller går ned i vekt.