Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 3 dl sammalt hvete (grovmalt)
- 3 dl siktet hvetemel
- ½ ts salt
- 3 dl mager kesam
- 1 dl ekstra lett melk
- 1 ss bakepulver
- 2 ss rapsolje
- gresskarkjerner
Slik gjør du
- Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og tilsett væsken.
- Rør alt godt sammen til en løs deig.
- Form deigen til en rund, stor og flat kake (2 cm tykk) på et bakepapir i en langpanne og del kaken opp i kakestykker med kniv.
- Pensle med vann og strø over litt havregryn eller gresskarkjerner.
- Stek midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
- Avkjøles på rist og oppbevares i brødboks.
- Pynt eventuelt med gresskarkjerner.
Pynt eventuelt med gresskarkjerner.
TIPS: Passer ypperlig sammen med søtpotetsuppe.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.