Havrescones

Foto: Sara Johannessen
Tid
30 min
Utførelse
Middels
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 3 dl sammalt hvete (grovmalt)
  • 3 dl siktet hvetemel
  • ½ ts salt
  • 3 dl mager kesam
  • 1 dl ekstra lett melk
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss rapsolje
  • gresskarkjerner
Se flere filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og tilsett væsken.
  2. Rør alt godt sammen til en løs deig.
  3. Form deigen til en rund, stor og flat kake (2 cm tykk) på et bakepapir i en langpanne og del kaken opp i kakestykker med kniv.
  4. Pensle med vann og strø over litt havregryn eller gresskarkjerner.
  5. Stek midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
  6. Avkjøles på rist og oppbevares i brødboks.
  7. Pynt eventuelt med gresskarkjerner.

Pynt eventuelt med gresskarkjerner.

TIPS: Passer ypperlig sammen med søtpotetsuppe.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?