![](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/03/Avocado-og-knekkebrød-Foto-Sara-Johannsen-e1602142379770-1024x576.jpg)
![Piktogram av klokke](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/klokke-330.jpg)
60 min
![Piktogram av kokkelue](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/kokkelue-330.jpg)
Middels
![Piktogram av serveringsfat](https://kreftforeningen.no/content/uploads/2020/10/servering-330.jpg)
32
Ingredienser
Knekkebrød
- 4 dl havregryn
- 2 dl linfrø
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 5 dl vann
Guacamole
- 2 avokado
- 1 hvitløkfedd
- ½ rød chili
- ½ lime
Her kan du blant annet se hvordan du lager knekkebrød:
Slik gjør du
Knekkebrød
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Tilsett vann og rør sammen til en tykk røre.
- Fordel røren på to stekebrett med bakepapir.
- Stekes ved 190 °C varmluft i til sammen om lag 40 minutter. Sett først begge brettene i ovnen.
- Ta ut brettene etter 20 minutter og del knekkebrødmassen i ruter med en pizzaskjærer.
- Bytt plass på brettene når du setter dem inn igjen, og stek knekkebrødene i ytterligere 20 minutter.
Knekkebrødene er ferdig når de er gylne og tørre. Tiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett boks.
Guacamole
- Skrell og mos avokado med en gaffel i en bolle.
- Del chilien på langs og ta ut frøene.
- Skrell hvitløken.
- Finhakk hvitløk og chili.
- Bland sammen avokado, hvitløk og chili i bollen og smak til med lime.
Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.