Knekkebrød med guacamole

Foto: Sara Johannsen
Piktogram av klokke
Tid
60 min
Piktogram av kokkelue
Utførelse
Middels
Piktogram av serveringsfat
Antall
32

Ingredienser

Knekkebrød

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 5 dl vann

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 hvitløkfedd
  • ½ rød chili
  • ½ lime

Her kan du blant annet se hvordan du lager knekkebrød:

Se flere filmer med inspirasjon til sunt kosthold ved kreft

Slik gjør du

Knekkebrød

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Tilsett vann og rør sammen til en tykk røre.
  3. Fordel røren på to stekebrett med bakepapir.
  4. Stekes ved 190 °C varmluft i til sammen om lag 40 minutter. Sett først begge brettene i ovnen.
  5. Ta ut brettene etter 20 minutter og del knekkebrødmassen i ruter med en pizzaskjærer.
  6. Bytt plass på brettene når du setter dem inn igjen, og stek knekkebrødene i ytterligere 20 minutter.

Knekkebrødene er ferdig når de er gylne og tørre. Tiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett boks.

Guacamole

  1. Skrell og mos avokado med en gaffel i en bolle.
  2. Del chilien på langs og ta ut frøene.
  3. Skrell hvitløken.
  4. Finhakk hvitløk og chili.
  5. Bland sammen avokado, hvitløk og chili i bollen og smak til med lime.

Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.

Sunt kosthold ved kreft

Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.

Var dette nyttig?