Ingredienser
Laks
- 600 g laksefilet (bein- og skinnfri)
- 2 ts sitronpepper
- 2 ss soyasaus
- 1 ss flytende margarin
- 2 lime
Korianderpesto
- 2 dl usaltede cashewnøtter
- 1 potte frisk koriander
- 2 hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- 1 ss olivenolje
- ½ lime
- 1 ss hvit balsamicoeddik
Mangosalat
- 2 modne mango
- ½ rød chili
- ½ potte fersk koriander
- ½ lime
Her kan du blant annet se hvordan du lager laks med lime og mangosalat:
Slik gjør du
Laks
- Skjær lime i tynne skiver.
- Del opp fisken i stykker à 100 g. Gni dem inn i sitronpepper.
- Ha flytende margarin og soyasaus i en stekepanne og varm pannen til middels varme.
- Stek fisken cirka 2 minutter på hver side. Fisken skal være litt rå i midten.
- Trekk pannen av platen, legg to limeskiver på hvert fiskestykke og la fisken hvile i 2–3 minutter før den serveres.
Korianderpesto
- Del chilien på langs og ta ut frøene.
- Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne, til de er så vidt gylne.
- Avkjøl nøttene på en tallerken og ha dem i en foodprocessor eller blender sammen med koriander, hvitløk og chili.
- Mos til en grov masse og tilsett olje, limesaft og hvit balsamicoeddik.
Mangosalat
- Skrell og del mangoene i terninger.
- Del chilien på langs, ta ut frøene og finhakk resten.
- Finhakk koriander.
- Bland dette sammen i en bolle, og press over limesaft.
TIPS: Korianderpestoen kan lagres i glass i kjøleskap i inntil en uke.
Avkjøl på benken. Oppbevares i lufttett boks eller glass så de ikke blir myke.
Sunt kosthold ved kreft
Oppskrifter for kreftpasienter som har normalt god matlyst.